Κέρδη για τη Wall σε συνεδρίαση και εβδομάδα

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση και την εβδομάδα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να κρατά τα σκήπτρα της ανόδου. Θετικό πρόσημο και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση και την εβδομάδα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να κρατά τα σκήπτρα της ανόδου. Θετικό πρόσημο και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Σερ Άλαν Γκρίνσπαν, μιλώντας στην έναρξη του διήμερου συνεδρίου στο Jackson Hole του Κάνσας, σχολίασε ότι η γήρανση του πληθυσμού στις ΗΠΑ θα φέρει αντιμέτωπο το Κογκρέσο με δύσκολες επιλογές.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, απλώς θα κάνει τις μετέπειτα προσπάθειες πιο επίπονες.

Εν τω μεταξύ, θετικά μαντάτα επιφύλλασσε στους Αμερικανούς επενδυτές η δεύτερη αναθεώρηση του ρυθμού ενίσχυσης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος β’ τριμήνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 2,8%, έναντι προσδοκιών των αναλυτών στο 2,7%.

Πτωτικά κινήθηκαν οι πετρελαϊκές τιμές και σήμερα, με τα futures για παράδοση Οκτωβρίου να διαμορφώνονται στα 43,18 δολ. το βαρέλι. Να σημειωθεί ότι οι πετρελαϊκές τιμές παραμένουν σε επίπεδα 12% περίπου χαμηλότερα, έναντι της προηγούμενης εβδομάδας.

Στα επιχειρηματικά νέα, η εταιρία υψηλής τεχνολογίας Hewlett Packard αποκάλυψε σήμερα τη δική της εκδοχή της συσκευής αναπαραγωγής ψηφιακής μουσικής iPod της Apple. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 0,4%.

Επίσης, η εταιρία κατασκευής ψηφιακών συσκευών video TiVo ανακοίνωσε τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, στα οποία εμφάνισε ζημιές ύψους 13 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για ζημιές 24 σεντς ανά μετοχή.

Ωστόσο, η εταιρία προειδοποίησε πως στο τρέχον τρίμηνο, οι ζημιές της θα είναι μεγαλύτερες, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρεί 7%.

Κέρδη 2% κατέγραψε η Novellus Systems, παρά την ανακοίνωση χαμηλότερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου, ενώ άνοδο 4% σημείωσε η Tech Data, μετά από τα θετικά αποτελέσματα της περιόδου.

Η Intel σημείωσε άνοδο 2%, ενώ υψηλότερα κατά 2,5% διαμορφώθηκαν οι Sun Microsystems και Qualcomm.

H Εθνική σημείωσε άνοδο 2,05% στα 4,47 δολάρια, πτώση 0,32% κατέγραψε ο ΟΤΕ στα 6,28 δολάρια, ενώ και η 3Ε υποχώρησε 0,71% στα 23,75 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10195,01 μονάδες με κέρδη 0,21%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,49%, στις 1862,08 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,24%, στις 1107,77 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινήθηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE 100 του χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,81% στις 4490,1 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,53% στις 3649,24 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3851,18 μονάδες με κέρδη 0,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v