Ήπια διόρθωση στη Wall Street

Η περαιτέρω συρρίκνωση των πετρελαϊκών τιμών δεν αποτυπώνεται μέχρι στιγμής στην πορεία της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, καθώς οι επενδυτές φαίνονται επιφυλακτικοί λόγω των ειδήσεων από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, προτιμώντας να αποκομίσουν τα κέρδη από την πρόσφατη ανοδική τροχιά.

Η περαιτέρω συρρίκνωση των πετρελαϊκών τιμών δεν αποτυπώνεται μέχρι στιγμής στην πορεία της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, καθώς οι επενδυτές φαίνονται επιφυλακτικοί λόγω των ειδήσεων από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, προτιμώντας να αποκομίσουν τα κέρδη από την πρόσφατη ανοδική τροχιά.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στις 343.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Αυγούστου, έναντι εκτιμήσεων για 333.000. Οι αναλυτές απέδωσαν την ισχυρή ενίσχυση των αιτήσεων στους τυφώνες που έπληξαν τις νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Το πετρέλαιο σημειώνει νέα υποχώρηση, στα 43,12 δολ. το βαρέλι (συμβόλαιο futures Oκτωβρίου) γεγονός στο οποίο συμβάλλει, τόσο η εξομάλυνση της κατάστασης στην πόλη Najaf, όσο και οι δηλώσεις του προέδρου του OPEC, Purnomo Yusgiantoro, πως το καρτέλ θα εξετάσει το ενδεχόμενο νέας αύξησης της παραγωγής στο συνέδριο που θα λάβει χώρα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι υποβαθμίσεις των μετοχών των εταιριών κατασκευής οπλικών συστημάτων από τους αναλυτές και μια προειδοποίηση για τη μετοχή της ελβετικής Nestle, λόγω της ενίσχυσης του κόστους των πρώτων υλών, αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία των μετοχών στη Wall Street.

Ωστόσο, η συμφωνία της Dominion Bank να εξαγοράσει πλειοψηφικό μερίδιο της Banknorth Group, έναντι 3,8 δισ. δολ. αναμένεται να επιδράσει θετικά.

Σημαντικές πιέσεις αναμένεται να δεχτεί η τιμή της μετοχής της εταιρίας τροφίμων Krispy Kreme Doughnuts, μετά από υποβάθμιση των εκτιμήσεων τις εταιρίας για τις πωλήσεις του 2005.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, η Bank of New York κατέθεσε μήνυση εναντίον της Citigroup, για την πώληση χρεογράφων που σχετίζονται με τη χρεοκοπημένη Enron, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. Όπως αναφέρεται, η Citigroup ενδέχεται να κληθεί να πληρώσει αποζημίωση ύψους έως και 2,5 δισ. δολ.

Η UBS υποβάθμισε τις μετοχές των Lockheed Martin και Raytheon από ”αγορά” σε ”ουδέτερο” λόγω της τρέχουσας αποτίμησής τους.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.161,50 μονάδες με απώλειες 0,20%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,37%, στις 1.853,91 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,23%, στις 1.102,46 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,53% στις 4.435,10 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,84% στις 3.625,37 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.827,28 μονάδες με κέρδη 1,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v