Wall: Αναβαθμίσεις συμβάλλουν στο θετικό κλίμα

Η περαιτέρω σημερινή υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ορισμένες μετοχές τεχνολογίας δίνουν ώθηση για ανοδική κίνηση στη συνεδρίαση της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.

Η περαιτέρω σημερινή υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ορισμένες μετοχές τεχνολογίας δίνουν ώθηση για ανοδική κίνηση στη συνεδρίαση της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, οι ενδείξεις πως υποχωρούν οι πιέσεις στην προσφορά του ”μαύρου χρυσού” στέλνουν σε χαμηλότερα επίπεδα τα συμβόλαια futures του εμπορεύματος.

Τα αμερικανικά συμβόλαια για παράδοση Οκτωβρίου διαμορφώνονται στα 45,73 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου τιμάται στα 42,70 δολ. το βαρέλι.

Παρά την ανακούφιση στο πετρελαϊκό μέτωπο, ο ενθουσιασμός περιορίζεται από την προειδοποίηση για μειωμένες πωλήσεις από τον κολοσσό της λιανικής Wal-Mart. Μια από τις ανησυχίες επενδυτών και οικονομολόγων είναι πως η ενεργειακή επιβάρυνση θα έχει επιπτώσεις στις καταναλωτικές δαπάνες, το βασικό ”καύσιμο” της αμερικανικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των αεροπορικών εταιριών, κλάδοι οι οποίοι δέχτηκαν ισχυρά πλήγματα κατά τις προηγούμενες ημέρες, λόγω των τιμών του πετρελαίου.



Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η UBS χαμήλωσε την τιμή-στόχο της Cisco στα 20 δολ. μετά από αναλυτική καταχώρηση στην Securities and Exchange Commission, των option που θα χορηγήσει η εταιρία για την οικονομική χρήση του 2005.

Η Caterpillar, η οποία διαπραγματεύεται στον Dow Jones, αναβαθμίστηκε σε ”outperform” από ”neutral” από την Goldman Sachs. Σε ”outperform” αναβαθμίστηκαν επίσης οι εκτιμήσεις της Thomas Weisel για τις Celestica και Sanmina-SCI.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.121,20 μονάδες με κέρδη 0,48%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,53%, στις 1.848,42 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,27%, στις 1.098,60 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ελαφριά ανοδική τροχιά καταγράφουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,29% στις 4.418,10 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,42% στις 3.604,61 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.796,51 μονάδες με κέρδη 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v