Νευρικότητα στη Wall Street

Νευρικότητα, συχνές εναλλαγές προσήμων και περιορισμένος όγκος συναλλαγών επικρατούν στη Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους, κυρίως, στο πετρέλαιο. Mε κέρδη ”έκλεισαν” οι κυριότερες ευρωαγορές.

Νευρικότητα, συχνές εναλλαγές προσήμων και περιορισμένος όγκος συναλλαγών επικρατούν στη Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους, κυρίως, στο πετρέλαιο.

Αναλυτικότερα, συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου, με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 46,5 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent ανέρχεται στα 43 δολάρια ανά βαρέλι.

Κύκλοι της αγοράς τονίζουν ότι η πορεία των τιμών του μαύρου χρυσού θα καθορίσει βραχυχρόνια τις τάσεις στις χρηματιστηριακές αγορές, ενώ χαρακτηρίζουν ως θετική την αποκατάσταση της ροής του μαύρου χρυσού από το Ιράκ, υπογραμμίζοντας όμως παράλληλα πως οι επιθέσεις εναντίον του αγωγού θα συνεχιστούν.

Μάλιστα μερίδα εξ αυτών προβλέπουν ότι οι εξελίξεις στο Ιράκ θα καθορίσουν αν οι τιμές του πετρελαίου θα υπερβούν τα 50 δολάρια ανά βαρέλι.

Στα εταιρικά νέα πτώση σημειώνει η Wal Mart Stores, με αφορμή τις νέες, αρνητικότερες των αρχικών, εκτιμήσεις για τις πωλήσεις της το μήνα Αύγουστο.

Πτωτικά κινούνται και οι τίτλοι της Merrill Lynch, με την τράπεζα να υφίσταται μείωση της τιμής στόχου από την UBS.

H τελευταία αναβάθμισε τη μετοχή της Philips Electronics, δεδομένο που οδηγεί υψηλότερα τους τίτλους της εταιρίας.

Κέρδη της τάξεως του 16% σημειώνουν οι τίτλοι της Artisan. Η εταιρία βρέθηκε στο στόχαστρο της ARM Holdings, η οποία προσέφερε 913 εκατ. δολ. σε μετρητά και μετοχές για την εξαγορά της.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και η μετοχή της Toys R, ύστερα από την επιστροφή στην κερδοφορία που σημείωσε η εταιρία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Google καταγράφει κέρδη 3,7%.

Στις μονάδες 10.102 κινείται ο δείκτης Dow, καταγράφοντας απώλειες 0,08%, ενώ στις 1.842 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq (+0,26%).

Εξάλλου, οριακά κέρδη (0,03%) σημειώνει ο S&P, στις 1.098 μονάδες.

Εξάλλου, κέρδη 0,83% σημείωσε ο FTSE 100, στις 4.405 μονάδες, ενώ στις 3.589 μονάδες ”έκλεισε” ο CAC 40 (+1,46%).

Σημειώνεται ότι με κέρδη 1,6% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v