H Caterpillar ”κράτησε” το Dow σε θετικό έδαφος

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, αφού η υποχώρηση που σημείωσαν οι τεχνολογικές μετοχές πίεσε το Nasdaq, ενώ η άνοδος της Caterpillar ”κράτησε” το Dow σε θετικό έδαφος. Προεξοφλημένη εν μέρει η υποχώρηση των πετρελαικών τιμών, υπογραμμίζουν οι αναλυτές.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, αφού η υποχώρηση που σημείωσαν οι τεχνολογικές μετοχές πίεσε το Nasdaq, ενώ η ενίσχυση της Caterpillar ”κράτησε” το Dow σε θετικό έδαφος.

Αναλυτικότερα, η πορεία των πετρελαϊκών τιμών αποτελεί το κρισιμότερο παράγοντα, που θα καθορίσει βραχυχρόνια την πορεία των αγορών, τονίζουν Αμερικανοί διαχειριστές, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση η πορεία των τιμών προσέλκυσε την προσοχή των επενδυτών.

Εξάλλου, μερίδα αναλυτών χαρακτηρίζουν το ζήτημα του Ιράκ και τις τρομοκρατικές επιθέσεις ως το θέμα που μπορεί να διαταράξει την απρόσκοπτη ροή του μαύρου χρυσού, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις περιορισμένες δυνατότητες αύξησης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.

Σημειώνεται ότι η τιμή του αργού ανέρχεται στα 45 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ του Brent στα 42 δολάρια ανά βαρέλι.

Αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση οι διαχειριστές κεφαλαίων τονίζουν ότι η υποχώρηση των πετρελαικών τιμών είναι περίπου προεξοφλημένη από τους επενδυτές.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημείωσε η μετοχή της Caterpillar, κατόπιν της αναβάθμισης, σε ”outperform” από ”Νeutral”, από την Goldman Sachs.

Ανάλογα θετικά κινήθηκε και η μετοχή της Wal Mart, παρόλο την χθεσινή πρόβλεψη της εταιρίας για τις πωλήσεις Αυγούστου, που δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Κέρδη σημειώσε και η μετοχή της Heinz, με την εταιρία να ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Αντίθετα, σημαντική πτώση σημειώσαν οι τίτλοι της Possis Medical , ύστερα από την υποβάθμιση της εταιρίας σε ”Neutral” από ”Buy”.

Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Cisco, ύστερα από τη υποβάθμιση που υπέστη από τη UBS.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, υποχώρηση κατά 2,9% εμφάνισαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών για τον Ιούλιο και σε ετήσια βάση διαμορφώθηκαν στα 6,72 εκατομμύρια.

Στις 10.098 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow (0,25%), ενώ στις 1.836 μονάδες ”βρέθηκε” ο Nasdaq, καταγράφοντας απώλειες 0,1%.

Εξάλλου, κέρδη 0,15% κατέγραψε ο S&P, στις 1.096 μονάδες.

Ειδικά για τον S&P, οι αναλυτές επισημαίνουν την αδυναμία του να διασπάσει τα τεχνικά επιπεδα των 1.100 μονάδων, προσπάθεια που επιχείρηθηκε ανεπιτυχώς τις τρεις τελευταίες ημέρες και τρεις φορές στη σημερινή συνεδρίαση.

Εξάλλου, αμετάβλητες παρέμειναν οι μετοχές του ΟΤΕ, ενώ πτώση 0,46% σημείωσαν οι τίτλοι της 3Ε, στα 24 δολάρια.

Εξάλλου, πτώση 0,7% σημείωσαν οι τίτλοι της Εθνικής Τράπεζας, στα 5,93 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v