Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στη Wall

Οριακές διακυμάνσεις και συχνές εναλλαγές πρόσημων χαρακτηρίζουν τη Wall Street με τις πετρελαικές τιμές και τις αναβαθμίσεις εταιριών να προσελκύουν την προσοχή των επενδυτών, ενώ οι αναλυτές μιλούν για μερική αποκόμιση κερδών. Mικτά πρόσημα και για τις κύριες ευρωαγορές.

Οριακές διακυμάνσεις και συχνές εναλλαγές πρόσημων χαρακτηρίζουν τη Wall Street με τις πετρελαικές τιμές και τις αναβαθμίσεις εταιριών να προσελκύουν την προσοχή των επενδυτών, ενώ οι αναλυτές μιλούν για μερική αποκόμιση κερδών.

Αναλυτικότερα, η πορεία των πετρελαϊκών τιμών αποτελεί το κρισιμότερο παράγοντα, που θα καθορίσει βραχυχρόνια την πορεία των αγορών, τονίζουν Αμερικανοί διαχειριστές.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν το ζήτημα του Ιράκ και τις τρομοκρατικές επιθέσεις ως το θέμα που μπορεί να διαταράξει την απρόσκοπτη ροή του μαύρου χρυσού, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις περιορισμένες δυνατότητες αύξησης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.

Σημειώνεται ότι η τιμή του αργού ανέρχεται στα 45 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ του Brent στα 42 δολάρια ανά βαρέλι.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημειώνει η μετοχή της Caterpillar, κατόπιν της αναβάθμισης, σε ”outperform” από ”Νeutral”, από την Goldman Sachs.

Ανάλογα θετικά κινείται και η μετοχή της Wal Mart, παρόλο την χθεσινή πρόβλεψη της εταιρίας για τις πωλήσεις Αυγούστου, που δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Κέρδη σημειώνει η μετοχή της Heinz, με την εταιρία να ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Αντίθετα σημαντική πτώση σημειώνουν οι τίτλοι της Possis Medical , ύστερα από την υποβάθμιση της εταιρίας σε ”Neutral” από ”Buy”.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, υποχώρηση κατά 2,9% εμφάνισαν οι πωλήσες νέων κατοικιών για τον Ιούλιο και σε ετήσια βάση διαμορφώθηκαν στα 6,72 εκατ. έναντι εκτιμήσεων για 6,85 εκατ.

Στις 10.070 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, καταγράφοντας οριακές απώλειες ύψους 0,02%, ενώ στις 1.830 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq (-0,44%). Εξάλλου, απώλειες 0,17% καταγράφει ο S&P, στις 1.093 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οριακά κέρδη 0,05% κατέγραψε ο FTSE 100, στις 4.407 μονάδες, ενώ στις 3.597 μονάδες βρέθηκε ο CAC 40, καταγράφοντας κέρδη 0,13%. Απώλειες 0,03% για το DAX, στις 3.771 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v