Η Intel έφερε την πτώση στον Nasdaq

Με οδηγό την Intel ο Nasdaq κατέγραψε υψηλές απώλειες, ενώ μικρότερες ήταν αυτές των Dow Jones και S&P, λόγω των θετικών στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες. Χαμηλός ο όγκος συναλλαγών λόγω της έναρξης του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων. Πτώση στην Ευρώπη, κλειστό το Λονδίνο.

Η πτωτική πορεία των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, και ιδίως της Intel, οδήγησαν σε υψηλές απώλειες τον Nasdaq, ενώ αρνητική ήταν και η πορεία των Dow Jones και S&P. Πτώση σε Παρίσι-Φρανκφούρτη, ενώ κλειστή έμεινε η αγορά του Λονδίνου λόγω αργίας.

Ειδικότερα, αναλυτές επισημαίνουν ότι συνήθως οι συναλλαγές είναι χαμηλές αυτή την περίοδο, ωστόσο αυτή τη φορά το όλο κλίμα επιβαρύνεται από το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, που ξεκινάει σήμερα και τελειώνει την Πέμπτη.

Όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά, το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί για να αποδοκιμάσει τις εργασίες του συνεδρίου, απέτρεψε πολλούς traders να βρεθούν στη Wall Street σήμερα.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία, οι προσωπικές δαπάνες εκτινάχθηκαν 0,8% τον Ιούλιο, έναντι εκτιμήσεων για 0,7%, ενώ τα προσωπικά έσοδα σημείωσαν άνοδο 0,1%.

Η Intel σημείωσε απώλειες της τάξης του 3%, και ήταν μεταξύ των μεγαλυτέρων ”χαμένων” της συνεδρίασης της Δευτέρας. Πτώση κατέγραψε και η Caterpillar, που διαπραγματεύεται στον Dow Jones.

Εξάλλου, η Accredo Health εξέδωσε προειδοποίηση ότι τα κέρδη του έτους χρήσης 2005, δεν θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αναλυτών. Η μετοχή της υποχώρησε 21,62%.

Πτώση 8% κατέγραψε και η Tyson Foods, ύστερα από την προειδοποίηση ότι τα κέρδη για το έτος χρήσης 2004 θα είναι χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν.

Η Εθνική σημείωσε απώλειες 0,22% στα 4,46 δολάρια, άνοδο 0,96% κατέγραψε ο ΟΤΕ στα 6,31 δολάρια, ενώ και η 3Ε σημείωσε άνοδο 0,29% στα 23,90 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10122,52 μονάδες με απώλειες 0,71%, πτώση 0,90% κατέγραψε ο Nasdaq στις 1845,38 μονάδες, και ο S&P υποχώρησε 0,78% στις 1099,15 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με απώλειες 0,32% στις 3838,85 μονάδες, πτώση 0,34% στις 3636,71 μονάδες. Η αγορά του Λονδίνου έμεινε κλειστή λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v