ΗΠΑ: Διαδηλώσεις στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών

Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί διαδηλώνουν στη Νέα Υόρκη εναντίον της πολιτικής Bush στο Ιράκ, καθώς τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος συγκεντρώνονται για το συνέδριο κατά το οποίο θα χριστεί υποψήψιος για τις προεδρικές εκλογές ο George Bush.

ΗΠΑ: Διαδηλώσεις στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών
Καθώς τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος συγκεντρώνονται για το συνέδριο του κόμματος, κατά το οποίο αναμένεται να δεχτεί και επισήμως το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές ο πρόεδρος George Bush, εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί πραγματοποιούν διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη διαμαρτυρόμενοι κυρίως για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Madison Square Garden όπου πραγματοποιείται το συνέδριο είναι ασφυκτικά και αστυνομικές δυνάμεις χιλιάδων ανδρών με πλήρη εξοπλισμό ελέγχουν τα γύρω τετράγωνα, ενώ οι σύνεδροι υφίστανται αυστηρότατο έλεγχο πριν εισέλθουν στον χώρο του συνεδρίου.

Οι πολυπληθείς διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από την Κυριακή, όπου συμμετείχαν επώνυμοι ακτιβιστές όπως ο σκηνοθέτης Michael Moore. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για επεισόδια, αλλά πάντως το Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν περισσότερα από 300 άτομα.

Ύστερα από πολλές εβδομάδες διαπληκτισμών, οι αρχές αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να διασχίσουν το Central Park, αλλά κάποιες οργανώσεις δηλώνουν ότι δεν θα δεχτούν την απαγόρευση, γεγονός που δημιουργεί φόβους για συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών πραγματοποιείται πολύ κοντά εκεί όπου βρισκόταν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το οποίο καταστράφηκε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από την τρίτη επέτειο των επιθέσεων.

Η κυβέρνηση Bush χαρακτηρίζει αυτή την ημερομηνία ”έναρξη του πολέμου κατά της τρομοκρατίας,”, τον οποίο ο πρόεδρος έχει θέσει στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας, αλλά τα συνθήματα των διαδηλωτών εκφράζουν κατά βάση την αντίθεση των Αμερικανών κυρίως σε αυτήν ακριβώς την πολιτική.

Ο G.Bush αναμένεται να μεταβεί στο συνέδριο την Τετάρτη, όπου θα αποδεχτεί το χρίσμα για την υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v