Διορθωτικές τάσεις στη Wall Street

Οι ανησυχίες για ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων και η νέα ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών περιορίζουν την διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις, οδηγώντας την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Οι ανησυχίες για ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων και η νέα ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών περιορίζουν την διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις, οδηγώντας την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η έναρξη του Εθνικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σήμερα, εκτός των φόβων για τρομοκρατική επίθεση, έχει προκαλέσει αναταραχή στην πόλη της Νέας Υόρκης, λόγω των υψηλών μέτρων ασφαλείας, ενώ πολλές μεγάλες εταιρίες συμβουλεύουν τους εργαζόμενους να πάρουν άδεια ή να εργάζονται από το σπίτι.



Στις πιέσεις που δέχεται η αμερικανική κεφαλαιαγορά συμβάλλει και η στενή παρακολούθηση από τους επενδυτές, των πετρελαϊκών τιμών. Τα εκτεταμένα σαμποτάζ στους αγωγούς πετρελαίου του Ιράκ μέσα στο Σαββατοκύριακο έχουν προκαλέσει διακοπή των εξαγωγών από το νότιο τμήμα της χώρας, οδηγώντας σε ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου, η οποία, στο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης (future) για παράδοση Οκτωβρίου, διαμορφώνεται στα 43,27 δολ. το βαρέλι.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών ανακοινώσεων, ως θετικά εκλαμβάνονται τα μηνύματα από το καταναλωτικό μέτωπο στις ΗΠΑ, καθώς οι προσωπικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,8% τον Ιούλιο, με ενίσχυση του προσωπικού εισοδήματος κατά 0,1%.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των επενδυτών στην ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της LNR Property από την Cerberus Capital Management έναντι 3,8 δισ. δολ.

Επίσης, σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της UBS για την εξαγορά του τμήματος Κεφαλαιαγορών της Charles Schwab, έναντι 265 εκ. δολ.

Πιέσεις αναμένεται να προκαλέσει στη μετοχή της Performance Food Group Co. η υποβάθμιση της εταιρίας από την Deutsche Bank, λόγω ανησυχιών για την κερδοφορία της.

Πιέσεις αναμένεται να δεχτεί και η μετοχή της Tyson Foods μετά από προειδοποίηση κερδοφορίας τετάρτου τριμήνου, που εξέδωσε η εταιρία τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.169,90 μονάδες με απώλειες 0,25%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,50%, στις 1.852,82 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,19%, στις 1.105,64 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ελαφριές απώλειες εμφανίζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,13% στις 3.644,32 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.829,32 μονάδες με απώλειες 0,57%.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v