Υποτονικό κλίμα στη Wall Street

Οριακή ενίσχυση των βασικών δεικτών εμφανίζεται στη Wall Street, με τις μετοχές των εταιριών ημιαγωγών να τίθενται στο επίκεντρο, μιας ακόμη συνεδρίασης στην εβδομάδα που εμφανίζει παραδοσιακά τον χαμηλότερο όγκο συναλλαγών του έτους.

Οριακή ενίσχυση των βασικών δεικτών εμφανίζεται στη Wall Street, με τις μετοχές των εταιριών ημιαγωγών να τίθενται στο επίκεντρο, μιας ακόμη συνεδρίασης στην εβδομάδα που εμφανίζει παραδοσιακά τον χαμηλότερο όγκο συναλλαγών του έτους.

Η δημοσιοποίηση, στις 17:00 των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τον κατασκευαστικό δείκτη Midwest ίσως δράσουν καταλυτικά στην διαμόρφωση της ημερήσιας τάσης.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στην Intel, η οποία αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση την Πέμπτη, στην οποία θα αποτυπώνει τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις, την κερδοφορία και τις προοπτικές της στα επερχόμενα τρίμηνα.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την εταιρία, αναμένοντας από τα στοιχεία των πωλήσεων, να αποκομίσουν ενδείξεις για τον κλάδο των ημιαγωγών, ο οποίος έχει δεχτεί ισχυρά χρηματιστηριακά πλήγματα μέσα στο έτος. Η μετοχή της Intel έχει απολέσει το 31% της χρηματιστηριακής της αξίας εντός του έτους.

Η Merrill Lunch συνιστά προσεκτικές κινήσεις: ”Η συμβουλή μας προς τους επενδυτές είναι να παραμείνουν μακριά από την εταιρία, παρά την μείωση στην τιμή της μετοχής της”. Η Morgan Stanley προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία της εταιρίας κατά το τρίτο τρίμηνο, προσδοκώντας μειωμένη ζήτηση για υπολογιστές.

Στα υπόλοιπα επιχειρηματικά νέα, η Apple Computer ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας εκδοχής του iMac, το οποίο θα αποτελεί τον λεπτότερο φορητό υπολογιστή της αγοράς, τον iMac G5.

Πιέσεις αναμένεται να δεχτεί η φαρμακευτική εταιρία Merck & Co. μετά από αρνητικά δημοσιεύματα για το φάρμακο Zocor που αντιμετωπίζει την χοληστερίνη.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.143,05 μονάδες με κέρδη 0,20%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,11%, στις 1.838,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,16%, στις 1.100,92 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,25% στις 4.478,70 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,53% στις 3.617,45 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.815,52 μονάδες με απώλειες 0,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v