Το πετρέλαιο ”φοβίζει” τη Wall Street (update)

Νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων κυριαρχούν στη Wall Street, με τις αυξανόμενες πετρελαικές τιμές να δημιουργούν ανησυχία σε επενδυτές και αναλυτές. Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μεγάλες ευρωαγορές.

Νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων κυριαρχούν στη Wall Street, με τις αυξανόμενες πετρελαικές τιμές να δημιουργούν ανησυχία σε επενδυτές και αναλυτές. Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μεγάλες ευρωαγορές.

Ειδικότερα, την ανησυχία των αναλυτών συνεχίζει να τροφοδοτεί η νέα ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών, με την Merrill Lynch, να αναθεωρεί προς τα πάνω, στα 37,7 δολάρια ανά βαρέλι από 34,4, τις εκτιμήσεις της για τις τιμές του West Texas Intermediate, ένεκα του συνεχούς ράλι των τιμών του μαύρου χρυσού και της πεποίθησης ότι η ΟΠΕΚ θα αυξήσει τη δίκαιη τιμή του πετρελαίου κατά 3-5 δολάρια.

Στα εταιρικά νέα, σε θετικό έδαφος βρίσκεται η Intel, με την αγορά να περιμένει τις εκτιμήσεις της εταιρίας για τα μεγέθη της στα προσεχή τρίμηνα.

Αντίθετα πτώση σημειώνουν οι τίτλοι της SuperGen, κατόπιν της αναβαθμίσεως ανταγωνίστριας εταιρίας από την First Albany, ενώ σε πτωτική τροχιά βρίσκεται και η Forest Laboratories, ύστερα από την αποτυχημένη δοκιμή της θεραπείας της κατά της ασθένειας Αλτσάχαιμερ.

Εξάλλου, ελαφρά υποχώρηση σημείωσε ο βιομηχανικός δείκτης ISM τον Αύγουστο, ξεπερνώντας οριακά τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο ISM τον Αύγουστο σημείωσε μείωση στο 59, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 60 και του 62, στο οποίο διαμορφώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Κύκλοι της αγοράς υπογραμμίζουν ότι οποιαδήποτε μέτρηση άνω του 50 σημαίνει ενίσχυση της βιομηχανικής δραστηριότητας, γεγονός που αναμένεται να καθησυχάσει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης του ρυθμού ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Στις 10,164 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, καταγράφοντας απώλειες 0,08%, ενώ στις 1.846 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq, σημειώνοντας κέρδη 0,46%.

Στις 1.104 μονάδες κινείται ο S&P, σημειώνοντας κέρδη 0,01%.

Στις 4.502 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας κέρδη 0,96%, ενώ κέρδη 0,53% σημείωσε ο CAC 40, στις 3.613 μονάδες.

Κέρδη 0, 86% και για τον DAX, στις 3.817 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v