Mικτά πρόσημα στη Wall, το πετρέλαιο πίεσε το Dow

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους κυρίως στην άνοδο των πετρελαϊκών τιμών, στο βιομηχανικό δείκτη ISM Αυγούστου, ενώ χαμηλός ήταν ο όγκος συναλλαγών στο Dow.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους κυρίως στην άνοδο των πετρελαϊκών τιμών, αλλά και στο βιομηχανικό δείκτη ISM Αυγούστου, ενώ χαμηλός ήταν ο όγκος συναλλαγών στο Dow.

Aναλυτικότερα, η τιμή του αμερικανικού αργού ανήλθε στα 43 δολάρια ανά βαρέλι με αφορμή την πτώση που σημείωσαν τα αποθέματα των ΗΠΑ, στα 287,1 εκατ. βαρέλια, μέγεθος που αντιστοιχεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο.

Επιπροσθέτως η Merrill Lynch, αναθεώρησε ανοδικά, στα 37,7 δολάρια ανά βαρέλι από τα 34,4, τις εκτιμήσεις της για τις τιμές του West Texas Intermediate, ένεκα του συνεχούς ράλι των τιμών του μαύρου χρυσού αλλά και της πεποίθησης ότι η ΟΠΕΚ θα αυξήσει τη δίκαιη τιμή του πετρελαίου κατά 3-5 δολάρια ανά βαρέλι.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημείωσε η Ιntel, ύστερα από δύο πτωτικές συνεδριάσεις και ενώ η εταιρία αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της, στο γ΄ τρίμηνο.

Κέρδη κατέγραψαν επίσης οι τίτλοι της Sun, της Αpplied Materials αλλά και της People Soft.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τίτλοι της Forest Laboratories, αφού οι επενδυτές δεν είδαν με ”καλό μάτι” την αποτυχία της θεραπείας της για την ασθένεια Αλτσχάιμερ.

Απώλειες σημείωσαν και οι τίτλοι της SuperGen, με την ανταγωνίστριά της εταιρία MGI Pharma να αναβαθμίζεται από την First Albany.

Στα μακροοικονομικά νέα, ελαφρά υποχώρηση σημείωσε ο βιομηχανικός δείκτης ISM τον Αύγουστο, ξεπερνώντας οριακά τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο ISM τον Αύγουστο σημείωσε μείωση στο 59, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 60 και του 62, στο οποίο διαμορφώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Κύκλοι της αγοράς υπογραμμίζουν ότι οποιαδήποτε μέτρηση άνω του 50 σημαίνει ενίσχυση της βιομηχανικής δραστηριότητας, γεγονός που αναμένεται να καθησυχάσει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης του ρυθμού ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Εξάλλου, αναλυτές της αγοράς τονίζουν ότι ο χαμηλός όγκος συναλλαγών την τρέχουσα εβδομάδα επιδεινώνεται από τη διοργάνωση του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, ωθώντας πλήθος Αμερικανών να φύγουν για διακοπές.

Στις 10.168 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow (-0,05%), ενώ στις 1.850 μονάδες ”έκλεισε” ο Nasdaq, με κέρδη 0,67%.

Εξάλλου κέρδη 0,15% σημείωσε ο S&P, στις 1.105 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το δικαίωμα του ΟΤΕ κατέγραψε κέρδη 0,79%, στα 6,4 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε κέρδη 0,91%, στα 4,44 δολάρια.

Εξάλλου αμετάβλητο παρέμεινε το δικαίωμα της 3Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v