Αισιόδοξοι οι Αμερικανοί CEO

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των αμερικανικών επιχειρήσεων εμφανίζονται αισιόδοξοι και έτοιμοι να προχωρήσουν σε προσλήψεις και αυξήσεις των δαπανών, παρά τα υποτονικά οικονομικά στοιχεία και τις υψηλές τιμές ενέργειας που πλήττουν την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

Αισιόδοξοι οι Αμερικανοί CEO
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των αμερικανικών επιχειρήσεων εμφανίζονται έτοιμοι να προχωρήσουν σε προσλήψεις και αυξήσεις των δαπανών, παρά τα υποτονικά οικονομικά στοιχεία, τις ανησυχίες για την αγορά εργασίας και τις υψηλές τιμές ενέργειας που πλήττουν την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

Η ισχυρότερη ένωση Αμερικανών CEO, η Business Roundtable, σκιαγραφεί στην έκθεση Σεπτεμβρίου την πλέον θετική εικόνα από τον Νοέμβριο 2002 που διενεργήθηκε για πρώτη φορά η έρευνα και υποδεικνύει ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι περιμένουν σταδιακή οικονομική ανάπτυξη.

Ο Οικονομικός Δείκτης CEO που καταρτίζει η ένωση συγκεντρώνοντας την εικόνα από τα μέτωπα πωλήσεων, δαπανών κεφαλαίου και προσλήψεων, διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο υψηλό του 101,7 σε σύγκριση με 96,5 τον Ιούνιο.

Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα υποβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για την πραγματική ανάπτυξη του ΑΕΠ 2004 στο 3,4% από 3,7% τον Ιούνιο, εξαιτίας των επιπτώσεων των υψηλών τιμών του πετρελαίου και της υποτονικής καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Τονίζουν ωστόσο ότι, παρά την αδυναμία του β’ τριμήνου, τα στοιχεία υποδεικνύουν ενδυνάμωση των ρυθμών ανάπτυξης στο β’ εξάμηνο του έτους και βελτίωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v