Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο κλάδος υγείας τονώνει την Wall Street

Κέρδη αποκομίζει η Wall Street μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, με ώθηση από τον κλάδο υγείας και τις κινήσεις στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Επέστρεψαν σε υψηλό 15μήνου οι ευρωαγορές.

Κέρδη αποκομίζει στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, με ώθηση από τον κλάδο υγείας και την κίνηση στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,92% στις 10.707 μονάδες, , ο S&P κερδίζει 1% στις 1.147 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,16% στις 2.314 μονάδες.

Ο κλάδος που σχετίζεται με την υγεία αποκομίζει σημαντικά κέρδη, καθώς οι επενδυτές θεωρούν πολύ πιθανό να «μπει νερό στο κρασί» του νομοσχεδίου μεταρρύθμισης υγείας, αφού υπάρχουν πιθανότητες να χάσουν οι Δημοκρατικοί την έδρα της Μασαχουσέτης στην Γερουσία.

Η Kraft Foods υποχωρεί 2,5% μετά την συμφωνία εξαγοράς της Cadbury, που έκλεισε 4% υψηλότερα.

Η Bank of America υποχωρεί 0,94% και η J.P. Morgan Chase 1,26% μετά τα αποτελέσματα της Citigroup. Η ίδια η Citigroup πάντως, κατόπιν αρχικής πτώσης 3%, ενισχύεται αυτή την ώρα 0,9%.

Η Berkshire Hathaway ενισχύεται 1,1% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς μονάδων της Swiss Reinsurance.

Η Brink's Home Security Holdings εκτινάσσεται 31% στο πλαίσιο της πρόθεσης της Tyco International να την εξαγοράσει προς 2 δισ. δολάρια.

Σημαντική άνοδο εμφανίζει και η μετοχή της McDonalds κατόπιν αναβάθμισης από την Credit Suisse.

Η Wall Street παρέμεινε χθες κλειστή λόγω αργίας, ενώ την Παρασκευή είχαν εκδηλωθεί έντονες απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο ρυθμός των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων επιτείνεται αυτή την εβδομάδα, με την IBM να ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης και τις Google, Goldman Sachs, American Express στη συνέχεια της εβδομάδας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης και οι πιέσεις κλιμακώθηκαν μετά το Q4 της Citigroup.

Ωστόσο, η θετική πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου, που παρέμεινε χθες κλειστό λόγω αργίας, οδήγησε τις ευρωαγορές στα «συν» και επανέφερε τους βασικούς δείκτες στα υψηλότερα επίπεδα 15 μηνών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,34%, ο DAX 0,98% υψηλότερα , και ο CAC 0,81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v