Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση στη Wall χάρη στα φάρμακα

Ανοδική αντίδραση μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας εμφανίζει η Wall, με εύρωστα κέρδη στον κλάδο φαρμάκων, αν και η Citigroup δεν προσφέρει "έμπνευση" στις τράπεζες.

Ανοδική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, αν και τα αποτελέσματα της Citigroup για το δ΄τρίμηνο δεν προσέφεραν έναυσμα για πειστική ανάκαμψη στις τράπεζες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,72% στις 10.685 μονάδες, , ο S&P κερδίζει 0,78% στις 1.144 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,07% στις 2.312 μονάδες.

Τα κέρδη οφείλονται στην ανάκαμψη του φαρμακευτικού κλάδου, ενώ σημαντική άνοδο εμφανίζει και η μετοχή της McDonalds κατόπιν αναβάθμισης από την Credit Suisse.

Ο επιμέρους δείκτης υγείας του S&P ενισχύεται 1,8% καθώς πραγματοποιούνται τοπικές εκλογές στην Μασαχουσέτη, για την αντικατάσταση του Εντουαρντ Κένεντι, που μπορεί να διακυβεύσουν το πρόγραμμα αναθεώρησης του κλάδου υγείας της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Wall Street παρέμεινε χθες κλειστή λόγω αργίας, ενώ την Παρασκευή είχαν εκδηλωθεί έντονες απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η μετοχή της Citigroup υποχωρεί 1,5% μετά την ανακοίνωση ότι σημείωσε ζημίες επί 10 συνεχόμενο τρίμηνο.

Ο ρυθμός των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων επιτείνεται αυτή την εβδομάδα, με την IBM να ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης και τις Google, Goldman Sachs, American Express στη συνέχεια της εβδομάδας.

Πιέσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο  μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά η θετική πορεία της Wall επαναφέρει τους δείκτες σε θετικά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v