Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψυχολογία προ-κρίσης στους fund managers

Οι επενδυτές είναι τόσο αισιόδοξοι όσο ήταν πριν την πιστωτική κρίση, και αναλαμβάνουν κινδύνους άνω του μέσου όρου για πρώτη φορά από το 2006, σύμφωνα με την έκθεση της BofA-ML μεταξύ των fund managers.

Ψυχολογία προ-κρίσης στους fund managers
Οι επενδυτές είναι τόσο αισιόδοξοι όσο ήταν πριν ξεσπάσει η πιστωτική κρίση, και αναλαμβάνουν κινδύνους άνω του μέσου όρου για πρώτη φορά από το 2006, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση της Bank of America Merrill Lynch μεταξύ των κορυφαίων fund managers του πλανήτη.

Οι ενδείξεις αύξησης των ριψοκίνδυνων διαθέσεων φαίνονται στην αύξηση των ροών κεφαλαίων προς τα χρηματιστήρια.

Εκδηλώθηκε επίσης μείωση του αριθμού των επενδυτών που θέλουν να προστατευτούν από μια πτώση στους χρηματιστηριακούς δείκτες, όπως δείχνει η έρευνα μεταξύ των 209 διαχειριστών κεφαλαίων.

Κατά μέσο όρο η στάθμιση της ρευστότητας μειώθηκε στο καθαρό 3,4% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2007 και αισθητά μειωμένο από το 4% του Δεκεμβρίου 2009.

Η θετική ψυχολογία για την εταιρική κερδοφορία είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι επενδυτές να προτρέπουν τις διοικήσεις να επενδύσουν σε ανάπτυξη, καθώς «έχουν μειωθεί οι ανησυχίες για διπλή ύφεση,» όπως αναφέρει ο Gary Baker, επικεφαλής ευρωπαϊκής στρατηγικής της Merrill.

Τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι προτιμούν να δουν τις εταιρίες να επενδύουν στην ανάπτυξη και λιγότερο στην αποκατάσταση των ισολογισμών τους, ανατρέποντας τις προτεραιότητες που επικρατούσαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Πάνω από το 60% των διεθνών επενδυτών πιστεύουν ότι τα εταιρικά κέρδη θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 10% στο επόμενο 12μηνο, από 46% τον Δεκέμβριο, ενώ το 40% πιστεύουν ότι τα περιθώρια κέρδους θα βελτιωθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v