Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση Wall - οικονομία,τράπεζες στο επίκεντρο

Πτωτική εικόνα εμφανίζει η Wall Street εν μέσω πληθώρας στατιστικών ανακοινώσεων, ενώ οι ανησυχίες για την τραπεζική κεφαλαιακή επάρκεια συγκρατούν τις όποιες ανοδικές διαθέσεις. Σταθεροποίηση ευρωαγορών.

Πτώση εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν μέσω πληθώρας μακροοικονομικών ανακοινώσεων, ενώ οι ανησυχίες για την τραπεζική κεφαλαιακή επάρκεια και τις προοπτικές της οικονομίας και των επιτοκίων ανατρέπουν τις όποιες προσπάθειες διατήρησης της ανοδικής φοράς της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,19% στις 10.429 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,13% στις 1.104 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,26% στις 2.170 μονάδες.

Η Wall Street απεκόμισε χθες εύρωστα κέρδη, όταν ο διοικητής της Fed Σεν Λούις, ο James Bullard, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα μελετά παράταση των μέτρων ρευστότητας.

Ωστόσο σήμερα, το επίκεντρο επιστρέφει στην «υγεία» των τραπεζών, ειδικά μετά την ανακοίνωση της Standard & Poor's για εφαρμογή νέας μεθοδολογίας αξιολόγησης της κεφαλαιακής επάρκειας του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Στο επίκεντρο τίθενται οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Ηδη ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ γ' τριμήνου, που ήταν χαμηλότερα από την α΄εκτίμηση του υπουργείου, αλλά πάντως ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Για τη συνέχεια αναμένονται κρίσιμα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα και την αγορά ακινήτων.

Από το εταιρικό μέτωπο, η H.J. Heinz και η Medtronic αντιδρούν θετικά στην βελτίωση των outlook για την ετήσια κερδοφορία.

Στην Ευρώπη, οι τράπεζες λειτουργούν ως «βαρίδι» στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και οι βασικοί δείκτες εμφανίζουν μικτή, σταθεροποιητική εικόνα. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,10%, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,16%, και ο CAC εμφανίζει πτώση 0,3%.

Στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές, το χρηματιστήριο της Σαγκάης «βούτηξε» 3,5% μετά την προειδοποίηση του Πεκίνου προς τις τράπεζες να εναρμονιστούν αυστηρά με τις απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v