Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση σταθεροποίησης στη Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στην Wall , μετά την ανακοίνωση δυσμενών μεγεθών για απασχόληση και εμπόριο, που ώθησαν σε αρνητικό άνοιγμα τους δείκτες. Στήριξη από τον ενεργειακό κλάδο. Ανοδος στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στην Wall Street, μετά την ανακοίνωση δυσμενών μεγεθών για την απασχόληση και το εμπόριο, που ώθησαν σε αρνητικό άνοιγμα τους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά, ο S&P κερδίζει 0,16% στις 900 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 0,25% στις 1.561 μονάδες.

Εντονες παραμένουν οι πιέσεις στον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς το «πακέτο» διάσωσης οδεύει προς την Γερουσία και οι επενδυτές μένει να αποφασίσουν κατά πόσον θα κρίνουν βιώσιμες, τις μετοχές εταιριών του κλάδου.

Στήριξη στον αντίποδα, προσφέρει ο ενεργειακός τομέας, κατόπιν ανόδου των τιμών του πετρελαίου κατά 7% στην σημερινή συνεδρίαση.

Οι αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, αναρριχήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε επίπεδα ρεκόρ 26 ετών. Παράλληλα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε και οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν τον περασμένο μήνα.

Οι προθεσμιακές αγορές του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, κινήθηκαν θετικά μέχρι την ανακοίνωση των στατιστικών δεδομένων, αντλώντας στήριξη από την πρώτη έγκριση του πακέτου στήριξης της αυτοκινητοβιομηχανίας ύψους 14 δισ. δολ.

Αναλόγως και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που κινήθηκαν θετικά στο μεγαλύτερο διάστημα της πρωινής συνεδρίασης, εμφάνισαν μικτή εικόνα μετά την ανακοίνωση των δυσμενών macro από την αμερικανική αγορά.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υπεραποδίδει 1,37%, με ώθηση από τις ενεργειακές επιχειρήσεις. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει το απόγευμα 0,13% και ο CAC στο Παρίσι 0,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v