Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall από αυτοκινητοβιομηχανίες

Νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων στη Wall Street, κι ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο σχετικά με το πακέτο 15 δισ. δολαρίων για τη διάσωση των αυτοκινητοβιομηχανιών. Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές.

Μικτές τάσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, κι ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το πακέτο 15 δισ. δολαρίων για τη διάσωση των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Νωρίτερα, οι ενδείξεις ότι επίκειται συμφωνία μέσα στην ημέρα οδήγησαν σε σημαντικά κέρδη τους δείκτες. Εντούτοις, αυτή την ώρα οι General Motors και Ford υποχωρούν άνω του 3,5%, καθώς εκφράζονται ανησυχίες ότι ακόμα και μια πιθανή έγκριση του πακέτου από το Κογκρέσο ενδέχεται να προσκρούσει στις αντιρρήσεις της Γερουσίας, στην οποία οι Δημοκρατικοί, που έχουν ταχθεί εξαρχής υπέρ του πακέτου, δεν ακολουθούν ενιαία γραμμή.

Σε κλαδικό επίπεδο τα σημαντικότερα κέρδη καταγράφει ο ενεργειακός κλάδος, κατόπιν της ενίσχυσης του πετρελαίου σε ποσοστό της τάξης του 5%, με τις Chevron (+4,5%) και Exxon (+2,8%) να πρωταγωνιστούν.

Ανοδικά κινούνται και οι μεταλλευτικές εταιρείες, με την Alcoa να ξεχωρίζει, αφού οι επενδυτές αποτιμούν την εξαγγελία του Barack Obama για μαζικές επενδύσεις του δημοσίου σε έργα υποδομών.

Σημαντικές απώλειες της τάξης του 10% σημειώνει η AIG καθώς φέρεται να χρωστάει το ποσό των 10 δισ. δολαρίων σε εταιρίες της Wall Street, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal". 

Ο  Dow Jones υποχωρεί οριακά 0,16% στις 8.677,71 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,20% στις 1.550,44 μονάδες, ενώ o S&P 500 ενισχύεται οριακά 0,02% στις 888 μονάδες.

Μικτές τάσεις εκδηλώθηκαν στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,32% στις 4.367,28 μονάδες. Αντίθετα, ο DAX ενισχύθηκε 0,54% στις 4.804,88 μονάδες, ενώ ο CAC 40 έκλεισε υψηλότερα 0,68% στις 3.320,31 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v