Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προτάσεις Obama φέρνουν κέρδη στη Wall

Έντονα ανοδικές τάσεις διαμορφώνονται στη Wall μετά τις εξαγγελίες του Β. Obama για μαζικές επενδύσεις του αμερικανικού δημοσίου σε έργα υποδομής. Ελπίδα για αυτοκινητοβιομηχανίες. "Ράλι" σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Ανοδικές τάσεις διαμορφώνονται από το άνοιγμα στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές δέχτηκαν με ενθουσιασμό, όπως δείχνουν και οι δείκτες, τις εξαγγελίες του νεοεκλεγέντος Προέδρου Obama για μαζικές επενδύσεις του αμερικανικού δημοσίου σε έργα υποδομής.

Επίσης, αναθερμάνθηκαν οι ελπίδες ότι θα παρασχεθεί εντέλει το πακέτο βοηθείας στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Συγκεκριμένα, το Κογκρέσο εξετάζει την παροχή «πακέτου» 15-17 δισ. δολαριών, το οποίο, μολονότι είναι μικρότερο από αυτό των 34 δισ. που ζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι ικανό να τις διατηρήσει σε λειτουργία μέχρι τα τέλη Μαρτίου και να δώσει την δυνατότητα στη νέα κυβέρνηση να επεξεργαστεί μια πιο μακροπρόθεσμη λύση γι’ αυτό το νευραλγικό κλάδο της αμερικανικής οικονομίας.

Στη σημερινή ανοδική συνεδρίαση ξεχωρίζουν οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών, με την Alcoa να καταγράφει κέρδη της τάξης του 16%, αλλά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τις General Motors και Ford να ενισχύονται άνω του 16%.

Σε επίπεδο δεικτών ο Dow Jones ενισχύεται 3,10% στις 8.903 μονάδες. Ανάλογα κινείται ο Nasdaq καταγράφοντας κέρδη 3,53% στις 1.562,65 μονάδες, αλλά και ο S&P 500 που σημειώνει άνοδο 3,10% στις 903,27 μονάδες.

Σε «ράλι» επιδόθηκαν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κλείνοντας με υψηλά κέρδη. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύθηκε 6,17% στις 4.299,25 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 7,63% στις 4.715,88 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 3.245,44 μονάδες, με κέρδη 8,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v