Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κακά μαντάτα στη Wall από την ανεργία

Εντονες πιέσεις επικρατούν στην Wall Street, κατόπιν της ανακοίνωσης δραματικής μείωσης των θέσεων εργασίας και αύξησης της ανεργίας στις ΗΠΑ. Τα μεγέθη επέτειναν τις απώλειες και στις ευρωαγορές.

Εντονες πιέσεις επικρατούν στην Wall Street, κατόπιν της ανακοίνωσης δραματικής επιδείνωσης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 2,2% στις 8.192 μονάδες, ο S&P 2,44% στις 824 μονάδες και ο Nasdaq 2,46% στις 1.410 μονάδες..

Οι θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία μειώθηκαν κατά 533.000 τον Νοέμβριο, περισσότερο κι απ'όσο περίμεναν και οι πιο απαισιόδοξοι αναλυτές και με την μεγαλύτερη πτώση σε 34 χρόνια. Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,7%.

Η ανακοίνωση των δυσμενών μεγεθών επέτεινε τις απώλειες στις ευρωαγορές, που αυτή την ώρα υποχωρούν 2% - 4%.

Στις αμερικανικές συναλλαγές, σημαντικές είναι οι πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο, κατόπιν της πρόβλεψης της Merrill Lynch για πτώση των τιμών πετρελαίου στα 25 δολάρια.

Τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη Dow Jones εμφανίζουν οι μετοχές της Bank of America, της Citigroup και της JPMorgan Chase, με πτώση 2,8% και άνω.

Η μετοχή της General Motors ενισχύεται 2,9% κατόπιν της δήλωσης του επικεφαλής ότι θα αποδεχθεί τους αυστηρούς όρους της κυβέρνησης για να αποφύγει ο όμιλος την χρεοκοπία.

Μέχρι την συνεδρίαση της Πέμπτης, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε υποχώρηση 5,7% στην εβδομάδα και ο Dow 5,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v