Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το "γιο-γιο" στη Wall Street

Κατόπιν πτώσης έως 2% στο άνοιγμα της συνεδρίασης, οι βασικοί δείκτες της Wall Street "γυρίζουν" στα πράσινα, με έντονα θετική αντίδραση στο λιανεμπόριο μετά την αύξηση των online δαπανών. Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές.

Κατόπιν αρχικής πτώσης έως 2%, οι βασικοί δείκτες της Wall Street εμφανίζουν μικτή εικόνα, αντιδρώντας στις στατιστικές και εταιρικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει ήπια άνοδο στις 8.421 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,33% στις 851 και ο Nasdaq 1,15% στις 1.466 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε αύξηση των περικοπών θέσεων εργασίας στα υψηλότερα επίπεδα επτά ετών (250.000) και η μεγαλύτερη συρρίκνωση του κλάδου υπηρεσιών στην ιστορία.

Από την άλλη πλευρά, η έκθεση που έδειξε μεγάλη αύξηση στις online δαπάνες, προκάλεσε ράλι τιμών στο λιανεμπόριο, με αποτέλεσμα η Amazon.com να κερδίζει 9,5%.

Κέρδη αποκομίζουν και πολλοί χρηματοοικονομικοί τίτλοι, κατόπιν της ανακοίνωσης μεγάλης αύξησης στις αιτήσεις στεγαστικών δανείων. Η CIT Group ενισχύεται 20%.

Η μετοχή της εταιρίας χαλκού Freeport-McMoRan Copper & Gold διολισθαίνει 21% κατόπιν μείωσης της παραγωγής και αναστολής του μερίσματος.

Η General Motors υποχωρεί 5,2% αφού ανακοίνωσε ότι χρειάζεται 8 δισ. δολ. για να επιβιώσει.

Η μετοχή της Research In Motion υποχωρεί 1,3%, καθώς τα κέρδη γ’ τριμήνου δεν ικανοποίησαν τις εκτιμήσεις, συμπαρασύροντας πτωτικά τον τεχνολογικό κλάδο.

Τα κέρδη των εταιριών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα αποτελέσματα, έχουν υποχωρήσει 17% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι σε ετήσια βάση τα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων θα σημειώσουν πτώση 11%.

Κατόπιν της θετικής αντίδρασης στην Wall, οι ευρωπαϊκοί δείκτης τείνουν να "γυρίσουν" στα πράσινα και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,37%, ο DAX υποχωρεί 0,53% και ο CAC 0,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v