Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην βραχεία συνεδρίαση της Wall

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζει η Wall, σε μια βραχεία συνεδρίαση κατά την οποία το ενδιαφέρον είναι στραμμένο μάλλον στην κίνηση της εμπορικής αγοράς. Η καλύτερη εβδομάδα (+11%) για τον δείκτη MSCI World.

Σταθεροποιητική εικόνα σημειώνουν οι βασικοί δείκτης στην Wall Street, σε μια βραχεία συνεδρίαση, κατά την οποία το ενδιαφέρον είναι στραμμένο μάλλον στην εμπορική αγορά.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,72% στις 8.7489μονάδες, ενώ ο S&P κερδίζει 0,42% στις 891 μονάδες και ο Nasdaq 0,57% στις 1.523 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν κατά κύριο λόγο σε υψηλότερα επίπεδα μετά από μια συνεδρίαση μικτών προσήμων, ενώ και στην Ασία επικράτησαν οι αγοραστές.

Οι διεθνείς αγορές σημείωσαν ράλι ανάκαμψης στο σύνολο της εβδομάδας, καθώς οι δραστικές παρεμβάσεις κεντρικών τραπεζών και υπουργείων Οικονομικών δημιουργεί ελπίδες για την «αρχή του τέλους» της κρίσης.

Ο δείκτης MSCI World σημειώνει ράλι 11% στην εβδομάδα, το υψηλότερο στην ιστορία του (από το 1970 που συστήθηκε ο παγκόσμιος δείκτης ο οποίος καλύπτει 23 ανεπτυγμένα χρηματιστήρια.) Το βαρόμετρο έχει υποχωρήσει 7,4% στο μήνα και 45% μέχρι στιγμής στο 2008.

Στην Wall Street, χρηματιστηριακά, η σημερινή ημέρα αναμένεται να εξελιχθεί σταθεροποιητικά, καθώς η συνεδρίαση θα είναι βραχεία (θα ολοκληρωθεί στις 20:30 ώρα Ελλάδας), ενώ η αγορά δεν λειτούργησε χθες, για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Εμπορικά, όμως, η σημερινή μέρα, η επονομαζόμενη «Μαύρη Παρασκευή» είναι μια από τις σημαντικότερες για τα αμερικανικά καταστήματα, αφού σηματοδοτεί το ξεκίνημα της εορταστικής περιόδου και τα καταστήματα προχωρούν σε μεγάλες εκπτώσεις για να προσελκύσουν τους καταναλωτες.

Η μετοχή της Target υποχωρεί 4,6% καθώς το λιανεμπόριο προχωρά σε εκπτώσεις έως 70% για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Η Hess Corp., πέμπτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός των ΗΠΑ, διολισθαίνει 7καθώς η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί κάτω από τα 53 δολάρια ανά βαρέλι.

Η Intel αντιδρά με πτώση 1,5% στην υποβάθμιση του στόχου πωλήσεων από την ευρωπαϊκή STMicroelectronics.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v