Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα macro ασκούν πιέσεις στη Wall

Τα δυσμενή macro ασκούν πιέσεις στην Wall, αλλά οι διαθέσεις είναι συγκρατημένες ενόψει των αργιών, με αποτέλεσμα η εικόνα των βασικών δεικτών να διαμορφώνεται μικτή. Περιορίζεται η πτώση στις ευρωαγορές.

Οι δυσμενείς μακροοικονομικές ανακοινώσεις επιτείνουν την –αναμενόμενη μετά από τρία ανοδικά κλεισίματα- διόρθωση βασικών δεικτών της Wall Street, αλλά πάντως οι διαθέσεις είναι συγκρατημένες ενόψει των αργιών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,72% στις 8.418 μονάδες, ο S&P 0,74% στις 851 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1% στις 1.479 μονάδες.

Σημειώνεται ότι αύριο το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν θα λειτουργήσει, ενώ η συνεδρίαση της Παρασκευής θα είναι βραχεία, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Οι ανησυχίες για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας επιτείνονται, και οι στατιστικές ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν την διολίσθηση των ΗΠΑ σε ύφεση. Σήμερα, ανακοινώθηκε πτώση 1% στις καταναλωτικές δαπάνες Οκτωβρίου, καθώς και βύθιση 6,2% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών macro, οι πτωτικές τάσεις επιδεινώθηκαν στις ευρωαγορές, φθάνοντας στο 2%-3% για τους βασικούς δείκτες. Αυτή την ώρα πάντως ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,28%, ο DAX 0,98% και ο CAC 1,99%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v