Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έβαλε φωτιά η Citigroup στις αγορές

Τα κέρδη 66,5% της Citigroup χαρίζουν κέρδη 4% στη Wall Street και 8% στις κύριες ευρωαγορές. Ανοδος και για τις υπόλοιπες μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου. Ενισχύεται το πετρέλαιο.

Κέρδη καταγράφει η Wall Street μετά τη φημολογία για την τοποθέτηση του Tim Geithner ως νέου Υπουργού Οικονομικών, αλλά και λόγω της συμφωνίας που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Citigroup και την αμερικανική κυβέρνηση για την σωτηρία του χρηματοοικονομικού κολοσσού, που είδε την τελευταία εβδομάδα την μετοχή του να απαξιώνεται σε ποσοστό άνω του 60%.

Το σχέδιο διάσωσης της αμερικανικής τράπεζας προβλέπει κυβερνητικές εγγυήσεις ύψους 306 δισ. δολαρίων για «τοξικά» προϊόντα της Citi, όπως στεγαστικά δάνεια, αλλά και "ένεση" ρευστότητας 20 δισ. δολαρίων, τα οποία θα αντληθούν από το περίφημο πακέτο των 700 δισ. Σε αντάλλαγμα το αμερικανικό κράτος θα λάβει προνομιούχες μετοχές με μέρισμα 8%.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι η μετοχή της Citigroup καταγράφει κέρδη της τάξης του 66,5%.

Οι θετικές εξελίξεις στις ΗΠΑ μετέδωσαν αισιοδοξία και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε σαφώς θετικό έδαφος.

Στο μεταξύ η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται προς τα επίπεδα των 51 δολαρίων ανά βαρέλι.

Ο Dow Jones κινείται στις 8.341 μονάδες με κέρδη 3,67%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται  4,05%, στις 1.440 μονάδες. Κέρδη  4,27% για τον S&P 500, στις 834 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη της τάξης του 8,1% στις 4.088 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 8%% στις 3.117 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 9,24% στις 4.501 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v