Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall λόγω Citigroup

Μεταβλητότητα επικρατεί στη Wall Street, μετά και τα χθεσινά χαμηλά 11 ετών του S&P, με τη Citigroup να πρωταγωνιστεί, προσφέροντας «τροφή» στην κερδοσκοπία. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Μεταβλητότητα επικρατεί στη Wall Street, μετά και το κλείσιμο του S&P στα χαμηλότερα επίπεδα 11 ετών χθες, με τη Citigroup να πρωταγωνιστεί, προσφέροντας «τροφή» στην κερδοσκοπία.

Τεράστιες διακυμάνσεις καταγράφει η μετοχή της Citigroup, καθώς το ΔΣ της εταιρείας συνεδριάζει για το μέλλον της επιχείρησης. Αυτή την ώρα η μετοχή της Citi βυθίζεται σε ποσοστό άνω του 20%, ενώ νωρίτερα κατέγραφε κέρδη της τάξης του 15%.

Απώλειες καταγράφουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά τις χθεσινές εξελίξεις και την μετάθεση της απόφασης της κυβέρνησης για την χορήγηση "πακέτου" βοήθειας στις αρχές Δεκέμβρη, με την General Motors να υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 3% και την Ford να σημειώνει απώλεις άνω του 5%, παρά τα σημαντικά κέρδη της τάξης του 5% που κατέγραφε νωρίτερα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,40% στις 7.522 μονάδες, ο S&P 0,56% στις 748 μονάδες και ο Nasdaq 0,53% στις 1.309 μονάδες.

Την ανάκαμψη του χρηματοοικονομικού κλάδου στηρίζει επιπλέον η ανακοίνωση των Fannie Mae και Freddie Mac ότι θα αναστείλουν τις κατασχέσεις ακινήτων κατά την εορταστική περίοδο.

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις τάσεις ανάκαμψης που εκδηλώθηκαν νωρίτερα.

Έτσι, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 3,54%, ο DAX  4,38% και ο CAC 4,76%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v