Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια σταθεροποίησης στην Wall St

Προσπάθεια σταθεροποίησης καταβάλλει Wall Street, παρά τις πιέσεις από τα macro πληθωρισμού και την "βουτιά" στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Στα "κόκκινα" παραμένουν οι ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική εικόνα παρουσιάζει η Wall Street, με πιέσεις από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις και τις δύσκολες εξελίξεις για τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του πληθωρισμού στην ιστορία, που καταδεικνύει την επιδείνωση της οικονομικής ύφεσης, καθώς και πτώση ρεκόρ στις πωλήσεις νέων κατοικιών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 8.422 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,36% στις 856 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται ελαφρώς στις 1.483 μονάδες..

Πιέσεις ασκούνται στις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εμφανίζεται αρνητική στις εκκλήσεις διάσωσης του κλάδου.

Η μετοχή της General Motors υποχωρεί 14%, κατόπιν της δήλωσης του διευθύνοντος συμβούλου Rick Wagoner ότι είναι απαραίτητη η κρατική αρωγή στις επιχειρήσεις του χώρου. Η Ford διολισθαίνει 11%.

Τα ασιατικά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με απώλειες.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 2,56% στις 4.100 μονάδες, ο DAX 3,52% στις 4.418 μονάδες και ο CAC 2,59% στις 3.134 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v