Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό ξεκίνημα της εβδομάδας στη Wall

Οι στατιστικές και εταιρικές ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν την βαθιά κάμψη στην βιομηχανία και το εμπόριο των ΗΠΑ και πιέζουν τους δείκτες της Wall σε νέα χαμηλά. Απώλειες 2% στις ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, επεκτείνοντας την 15ήμερη διολίσθηση τιμών, κατόπιν μιας σειράς δυσμενών στατιστικών και εταιρικών ανακοινώσεων.

Ο δείκτης μεταποίησης στη Ν. Υόρκη συρρικνώθηκε με ποσοστό ρεκόρ, δύο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανεμπορίου των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η ύφεση προκαλεί μεγάλη ζημιά στην κατανάλωση και ο τραπεζικός κολοσσός Citi ανακοίνωσε πρόγραμμα 50.000 απολύσεων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 2,3% στις 8.302 μονάδες, ο S&P 2,19% στις 854 μονάδες κ αι ο Nasdaq 1,89% στις 1.488 μονάδες.

Οι ευρωαγορές διαμορφώνονται με σημαντικές απώλειες, καθώς επιβεβαιώνεται η διολίσθηση της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση. Ο δείκτης DAX υποχωρεί 2,41% στις 4596 μονάδες, ο FTSE 1,7% στις 4161 μονάδες και ο CAC 2,14% στις 3220 μονάδες.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η ανακοίνωση διολίσθησης του βιομηχανικού δείκτη Empire ασκεί έντονες πιέσεις στην βαριά βιομηχανία, με πτώση 1,9% για Caterpillar και Deere.

Η Target «βουλιάζει» 6% κατόπιν ανακοίνωσης συρρίκνωσης τριμηνιαίων κερδών και η Lowe 3,9% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών.

Η μετοχή της Citigroup διολισθαίνει 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v