Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nευρικότητα στη Wall κατόπιν 3ήμερης πτώσης

Μικτή εικόνα επικρατεί στην Wall Street, στο μοτίβο των νευρικών συναλλαγών που σημειώνουν και οι ευρωαγορές. Στήριξη από την Wal-Mart και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τεχνολογικές πιέσεις από Intel.

Μικτή εικόνα επικρατεί στην Wall Street, στο μοτίβο νευρικών συναλλαγών που επικρατούν και στις ευρωαγορές. Στήριξη από Wal-Mart και αυτοκινητοβιομηχανίες, πιέσεις από Intel.

Οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξαν σε υψηλότερα επίπεδα, κατόπιν των συγκριτικά ευοίωνων αποτελεσμάτων της Wal-Mart και την διαφαινόμενη "ανάσα" στον καταναλωτικό χώρο, μετά την τροπή στα σχέδια Paulson για την κρατική βοήθεια στο πλαίσιο της κρίσης.

Σύντομα ωστόσο το θετικό κλίμα ανατράπηκε και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 8.268 μονάδες, ο S&P μένει στάσιμος στις 852 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 1,05% στις 1.483 μονάδες.

Θετική είναι η υποδοχή για τα αποτελέσματα της Wal-Mart Stores (+1%), που είναι μια από τις λίγες «ευνοημένες» από την κρίση εταιρίες, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται στα φθηνά προϊόντα του κολοσσού του λιανεμπορίου.

Ανάκαμψη 3% και πάνω σημειώνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Ford Motor, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama προέτρεψε το Κογκρέσο να διασώσει τον κλάδο, διαθέτοντας έως 50 δισ. δολ.

Πιέσεις προκαλεί η υποβάθμιση του στόχου πωλήσεων της Intel (-1%) στον τεχνολογικό κλάδο.

Λίγο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, ανακοινώθηκε μεγάλη αύξηση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας. Νωρίτερα, ο ΟΟΣΑ υποβάθμισε τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη και ανακοίνωσε ότι περιμένει αρνητικό ΑΕΠ σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία.

Στην Ευρώπη, ανακοινώθηκε διολίσθηση της γερμανικής οικονομίας σε ύφεση, ενώ στην Κίνα η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 8,2% τον Οκτώβριο.

Στις ευρωαγορές επικρατεί αισθητή μεταβλητότητα, με τα αρνητικά πρόσημα να κυριαρχούν όμως στο μεγαλυτερο διάστημα της συνεδρίασης. Ο Nikkei στο Τόκιο διολίσθησε 5,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v