Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Best Buy επιβαρύνει το κλίμα στη Wall

Η προειδοποίηση κερδοφορίας 2008 ενός ακόμη κολοσσού του αμερικανικού εμπορίου, της Best Buy, πιέζει ακόμη χαμηλότερα τη Wall Street. Νέα υποχώρηση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου. Απώλειες και για τις ευρωαγορές.

Η προειδοποίηση ενός ακόμη κολοσσού του αμερικανικού εμπορίου, της Best Buy, ωθεί χαμηλότερα επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση τους βασικούς δείκτης της Wall, μέσα στο κλίμα έντονης μεταβλητότητας που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ομιλία του υπ. Οικονομικών Henry Paulson, που θα ενημερώσει για την πρόοδο του προγράμματος διάσωσης των τραπεζών, ύψους 700 δισ. δολ.

Ο δείκτης Dow Jones διολισθαίνει 3,44% στις 8.394 μονάδες, ο S&P 3,47% στις 867 μονάδες και ο Nasdaq 2,86% στις 1.535 μονάδες.

Η προειδοποίηση  της Best Buy, για χαμηλότερα κέρδη, σε συνδυασμό με την πτώση πετρελαίου και μετάλλων, που ωθεί χαμηλότερα τους παραγωγούς εμπορευμάτων, προβλέπεται να ωθήσει το αμερικανικό χρηματιστήριο χαμηλότερα επί τρίτη συνεδρίαση.

Στην Ευρώπη, οι βασικοί δείκτες κινούνται χαμηλότερα, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 0,61% στις 4.220 μονάδες, τον DAX 1,9% στις 4.670 μονάδες και τον CAC 2,22% στις 1.580 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v