Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η διολίσθηση των μετοχών στην Wall

Υποχωρεί η Wall Street, με πτώση περί το 2,5% για τους βασικούς δείκτες, ακολουθώντας την παγκόσμια χρηματιστηριακή πτώση που πυροδοτούν οι φόβοι επιτάχυνσης της οικονομικής διολίσθησης.

Υποχωρούν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η Wall Street ακολουθεί την παγκόσμια χρηματιστηριακή πτώση που πυροδοτούν οι φόβοι επιτάχυνσης της οικονομικής διολίσθησης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 2,56% στις 8.643 μονάδες, ο S&P 2,52% στις 896 μονάδες και ο Nasdaq 2,48% στις 1.576 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση 3,5% για τον δείκτη MSCI Ασίας Ειρηνικού, ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες υποχωρούν αυτή την ώρα 2% και πλέον.

Σε μια ακόμη ένδειξη περαιτέρω οικονομικής επιβράδυνσης στον πλανήτη, η αύξηση στις εισαγωγές της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο, ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε σε χαμηλό 17 μηνών.

Από το εταιρικό μέτωπο, η Starbucks Corp υποβάθμισε το πρόγραμμα νέων διεθνών καφετεριών και ως εκ τούτου υποβάθμισε την εκτίμηση για τα κέρδη 2009, κατόπιν ανακοίνωσης κερδών δ’ τριμήνου χαμηλότερων των αναμενόμενων.

Επιπλέον, η Alcoa προχώρησε σε κάθετη υποβάθμιση της παγκόσμιας παραγωγικής δυνατότητας αλουμινίου κατά 350.000 τόνους επιπλέον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v