Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση στη Wall μετά από διήμερη "βουτιά"

Ανοδική αντίδραση καταγράφεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, κατόπιν των δύο χειρότερων συνεδριάσεων 21 ετών, παρά την ανακοίνωση «έκρηξης» της ανεργίας στο 6,5%. Κλιμακώνονται τα κέρδη στις ευρωαγορές. 

Ανοδική αντίδραση καταγράφεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, κατόπιν των δύο χειρότερων συνεδριάσεων 21 ετών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,03% στις 8.785 μονάδες, ο S&P 0,83% στις 912 μονάδες και ο Nasdaq 1,13% στις 1.626 μονάδες.

Οι αγορές προσδοκούν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση του κόστους δανεισμού, για να συγκρατήσει την οικονομική διολίσθηση.

Λίγο πριν το άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ανακοινώθηκε εκτίναξη του ποσοστού ανεργίας στα υψηλότερα επίπεδα 14 ετών.

Κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, ο δείκτης S&P 500 διολίσθησε περί το 10%, μειώνοντας στο ήμισυ την ανάκαμψη από τα χαμηλά 5ετίας του Οκτωβρίου. Ο δείκτης παραμένει 38% χαμηλότερα μέχρι στιγμής στο έτος.

Ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει την χειρότερη πτώση (52%), ενώ ακολουθούν οι παραγωγοί εμπορευμάτων και οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Από το αμερικανικό χρηματιστήριο έχουν εξανεμιστεί από τις αρχές του 2008, πάνω από 6 τρισ. δολάρια.

Το ανοδικό άνοιγμα στην Wall επιτείνει τις ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 1,5% στις 4.333 μονάδες, τον DAX 1,05% στις 4.864 μονάδες και τον CAC 1,17%.

Πριν το "καμπανάκι" στο αμερικανικό χρηματιστήριο, οι ευρωαγορές σημείωναν μικτές τάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v