Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στοιχεία από την οικονομία πιέζουν τη Wall

Πτωτικά κινείται η Wall Street, μετά το καλύτερο εκλογικό ράλι από το 1984, με επιβάρυνση από την ανακοίνωση της κατάργησης 157.000 θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία τον Οκτώβριο.

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, μετά το καλύτερο εκλογικό ράλι 24 ετών, καθώς το επίκεντρο επιστρέφει στις ανησυχίες για την διάρκεια της ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Η ανακοίνωση ότι «χάθηκαν» 157.000 θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία τον Οκτώβριο επιβαρύνει την επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 2,84% στις 9.351 μονάδες, ο S&P 2,84% στις 977 μονάδες και ο Nasdaq 2,96% στις 1.727 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο απεκόμισε χθες τα μεταλύτερα «εκλογικά» κέρδη από το 1984, προεξοφλώντας την επικράτηση του Barack Obama στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου των ΗΠΑ.

Η μετοχή της Nucor Corp., της μεγαλύτερης αμερικανικής χαλυβουργίας, διολισθαίνει 4,6% κατόπιν του διπλασιασμού των μειώσεων παραγωγής χάλυβα της από την ArcelorMittal.

Στον αντίποδα, η Time Warner ενισχύεται 2,5% κατόπιν της ανακοίνωσης τριμηνιαίων κερδών που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την μεγαλύτερη άνοδο στον δείκτη Dow Jones σημειώνει η General Motors (+5,6%) κατόπιν της δήλωσης συμβούλου του νέου Αμερικανού προέδρου, ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάζεται στήριξη γιατί «μένει πολύ λίγος χρόνος» για να γλιτώσει την κατάρρευση.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησαν πτωτικές τάσεις, κατόπιν έξι συνεχόμενων συνεδριάσεων ανόδου.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 2,3% στις 4.530 μονάδες, ο DAX 2,11% στις 5.165 μονάδες και ο CAC 1,98% στις 3.618 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v