Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Μικτές τάσεις με το βλέμμα στις εκλογές

Μικτές τάσεις καταγράφονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με το βλέμμα στραμμένο στην εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία των ΗΠΑ και στα στοιχεία της οικονομίας. Πέμπτη συνεδρίαση κερδών στις ευρωαγορές.

Μικτές τάσεις καταγράφονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο μια μέρα πριν την εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία των ΗΠΑ και ενώ αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση ότι η παραγωγή του κλάδου μεταποίησης στη χώρα βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβρη του 1982.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε θετικό και σε αρνητικό πρόσημο από την αρχή της συνεδρίασης, "χωνεύοντας" την ανακοίνωση του ISM για το επίπεδο της βιομηχανικής παραγωγής, που βρέθηκε σε επίπεδα κατά πολύ χαμηλότερα των προβλέψεων.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει ήπια κέρδη της τάξης του 0,15%, στις 9.338 μονάδες. Ο Nasdaq παρουσιάζει ελαφρά αύξηση 0,15% στις 1.733,15 μονάδες. Ο S&P 500 τέλος εμφανίζει ήπια πτώση 0,09% στις 967,89 μονάδες.

Την ελαφρώς ανοδική πορεία του δείκτη Dow Jones συντηρούν οι εταιρείες τηλεφωνίας με τις ΑΤ&Τ και Verizon να καταγράφουν κέρδη 4% και 2,6% αντίστοιχα.

Και στον S&P 500, η εταιρεία τηλεφωνίας Sprint Nextel σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 26%.

Αντίθετα ισχυρά πλήγματα δέχονται οι εταιρείες ενέργειας με αρνητικό πρωταγωνιστή την Halliburton που υποχωρεί κατά 9,9%.

Σ’αυτό το ρευστό σκηνικό, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχωρεί κατά 4% περίπου εξαιτίας της ανησυχίας ότι μια παγκόσμια ύφεση θα έχει μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στην ζήτηση ενέργειας.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με κέρδη για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, καθώς οι ενδείξεις για εκτόνωση του αρνητικού κλίματος συναγωνίζονται τις ανακοινώσεις για τους μακροοικονομικούς δείκτες που προοιωνίζουν παγκόσμια οικονομική ύφεση.

Έτσι, ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,5% υψηλότερα στις 4.443, 28 μονάδες, ο DAX 0,8% στις  5.026,84 μονάδες και ο CAC 1,2% στις 3.527, 97 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v