Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Εθνικοποίηση Banco Portugues Negocios

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εθνικοποίηση τοπικής τράπεζας, στην οποία έχουν συσσωρευθεί ζημίες συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Πορτογαλία: Εθνικοποίηση Banco Portugues Negocios
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα προχωρήσει στην εθνικοποίηση τοπικής τράπεζας, στην οποία έχουν συσσωρευθεί ζημίες συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ και αντιμετωπίζει «άμεσο κίνδυνο» αδυναμίας αποπληρωμής των υποχρεώσεών της.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα διαθέσει 4 δισ. ευρώ σε πορτογαλέζικες τράπεζες για να τονώσουν την κεφαλαιακή τους επάρκειας, ευθυγραμμιζόμενη με τις κυβερνήσεις πολλών άλλων κρατών, που προχώρησαν σε κρατικά προγράμματα επανακεφαλαιοποίησης. Τα κεφάλαια θα διατεθούν με την μορφή προνομιούχων μετοχών.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, δήλωσε ότι απέρριψε τις προτάσεις της Banco Portugues de Negocios για κυβερνητική «διάσωση» γιατί αυτό δεν θα ήταν σύμφωνο με τα συμφέροντα των φορολογούμενων πολιτών.

Αντ’αυτού, η κυβέρνηση αποφάσισε να εθνικοποιήσει την τράπεζα, που κατέχει καθαρά ενεργητικά 8 δισ. ευρώ περίπου, για να διασφαλίσει την προστασία των καταθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v