Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Εως 1.800 οίκοι θα λάβουν κρατική ενίσχυση

Εως 1.800 εισηγμένοι οίκοι θα ζητήσουν από την αμερικανική κυβέρνηση επένδυση-διάσωση τις ερχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wall Street Journal.

ΗΠΑ: Εως 1.800 οίκοι θα λάβουν κρατική ενίσχυση
Εως 1.800 εισηγμένοι οίκοι θα ζητήσουν από την αμερικανική κυβέρνηση επένδυση-διάσωση τις ερχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wall Street Journal, που παραθέτει πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών και της τραπεζικής βιομηχανίας.

Αναλόγως με τους όρους που επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη καθοριστεί πλήρως, χιλιάδες επιπλέον ιδιωτικές τράπεζες είναι πιθανό να ζητήσουν κεφάλαια από την κυβέρνηση, φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Το, ύψους 700 δισ. δολ., πακέτο διάσωσης που αναπτύσσει η αμερικανική κυβέρνηση, γνωστό ως Troubled Asset Relief Program (TARP), διαθέτει περίπου 250 δισ. δολ. για την επανακεφαλαιοποίηση των προβληματικών τραπεζών και την τόνωση του δανεισμού.

Μέχρι στιγμής, εννέα μεγάλες τράπεζες έχουν εξασφαλίσει 125 δισ. δολ. και 16 μικρότερες, περιφερειακές τράπεζες, έχουν δεχτεί πάνω από 33 δισ. δολ. από το κυβερνητικό ρευστό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v