Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Wall με το βλέμμα σε ΑΕΠ-επιτόκια

Σταθεροποιούνται οι ανοδικές τάσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις νέες μειώσεις επιτοκίων αλλά και την μικρότερη των προσδοκιών μείωση του ΑΕΠ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιούνται οι ανοδικές τάσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο ωθούμενες από την παγκόσμια μείωση των επιτοκίων. Η ανακοίνωση μικρότερης του αναμενομένου μείωσης του ΑΕΠ συμβάλλει στο θετικό κλίμα, παρά την βάσιμη ανησυχία για οικονομική ύφεση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,41% στις 9.116,81 μονάδες, ο S&P 1,71% στις 945,50 μονάδες και ο Nasdaq 1,82% στις 1.687,30 μονάδες.

Εντύπωση προκαλεί η άνοδος της τιμής της American Express κατά 2,8% μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε περικοπή του προσωπικού της κατά 10%. Επίσης, ο ενεργειακός κολοσσός Exxon Mobile χάνει 1,1%, αφού τα δημοσιευθέντα αποτελέσματά της εταιρείας για το 3ο τρίμηνο δεν ανταποκρίνονται στις έντονα πτωτικές τάσεις που διαμορφώνονται στην πετρελαϊκή αγορά.

Η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε, ενώ μέσα στη μέρα άγγιξε και τα 70 δολάρια το βαρέλι. Το δικαίωμα του Δεκεμβρίου έκλεισε εντέλει αρνητικά στα 65,96 δολάρια, παρουσιάζοντας πτώση 2,3%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διατηρήθηκαν οι ανοδικές τάσεις για τρίτη συνεχή μέρα. Το Λονδίνο παρουσίασε άνοδο 1,16% κλείνοντας στις 4291 μονάδες. Η Φρανκφούρτη κινήθηκε ανοδικά, μετά από το χτεσινό διάλειμμα, με τον DAX 30 να κλείνει στις 4869 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,26%. Το ανοδικό κλίμα ακολούθησε και το Παρίσι κλείνοντας στις 3407 μονάδες, με τον δείκτη CAC 40 να παρουσιάζει αύξηση 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v