Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικό άνοιγμα Wall εν αναμονή Fed

Επιφυλακτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά το σούπερ ράλι της Τρίτης και εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια. Προεξοφλείται μείωση κατά 50 μ.β. στο 1%.

Επιφυλακτικά κινούνται στο άνοιγμα της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά το μέγα ράλι της Τρίτης και εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια. Προεξοφλείται μείωση κατά 50 μον. βάσης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,58% στις 9.012 μονάδες, ο S&P 0,66% στις 932 μονάδες και ο Nasdaq 0,81% στις 1.636 μονάδες.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης υπήρξαν εκρηκτικά κέρδη και ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 9.065 μονάδες με άνοδο 10,88%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 9,53%, στις 1.649 μονάδες και ο S&P 10,79% στις 940 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αποκομίζουν εντυπωσιακά κέρδη, με εξαίρεση τον δείκτη DAX που διορθώνει μετά το πρωτοφανές +10% της συνεδρίασης της Τρίτης. 

Η ανακοίνωση εύρωστης αύξησης στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ προσφέρει στήριξη στις συναλλαγές στη Wall Street, αλλά όλα τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στη συνεδρίαση της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει ότι η Federal Reserve θα μειώσει το επιτόκιο του δολαρίου στο 1% από 1,5%.

Η Goldman Sachs αναφέρει σε έκθεσή της ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να μειωθούν τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης.

Η μετοχή της General Motors σημειώνει ισχυρή άνοδο 8,5% κατόπιν δημοσιεύματος του Reuters, ότι ο κολοσσός και το private equity, Cerberus Capital, βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, όσον αφορά μια πιθανή ένωση της GM και της Chrysler.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v