Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταβλητότητα στη Wall Street

Ηπια κέρδη εν μέσω μεταβλητότητας στη Wall, καθώς οι αγορές προεξοφλούν μειώσεις των επιτοκίων από την Fed μέσα στην εβδομάδα και την ΕΚΤ στην συνεδρίαση της 6ης Νοεμβρίου. Υποχωρεί το πετρέλαιο. Πτώση για τις ευρωαγορές.

Οι δηλώσεις του Κεντρικού Τραπεζίτη της ευρωζώνης για ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων στις αρχές του επόμενου μήνα και οι προσδοκίες για μεγάλη μείωση και από την Fed αυτή την εβδομάδα, στηρίζουν τους βασικούς δείκτες σε Wall και Ευρώπη.

Ο δείκτης Dow Jones (+0,22%) και ο S&P (+0,13%) διαμορφώνονται με επιφυλακτική άνοδο μετά από άνοιγμα σε έντονα χαμηλότερα επίπεδα. Παράλληλα, οι κάθετες απώλειες που σημείωναν οι βασικοί δείκτες των ευρωαγορών το πρωί περιορίζονται αισθητά.

Η ανέλπιστη αύξηση στις πωλήσεις νέων οικιών, που αποδόθηκε κυρίως στην μείωση των αξιών ακινήτων, βοηθά στην συγκράτηση της πτώσης. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2,7% τον Σεπτέμβριο, από τα χαμηλά 17 ετών του Αυγούστου.

Ο κ. Jean Claude Trichet άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων του ευρώ κατά την συνεδρίαση στις 6 Νοεμβρίου.

Στο άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 1,56% στις 8.248 μονάδες, ο S&P 1,66% στις 862 μονάδες και ο Nasdaq 1,24% στις 1.632 μονάδες.

Η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας εκτυλίχθηκε σε κλίμα κατάρρευσης σε Ευρώπη και Ασία, καθώς δεκάδες περιφερειακές τράπεζες προσφεύγουν για ρευστό στην αμερικανική κυβέρνηση, η Group of Seven υπαινίσσεται ότι θα παρέμβει στις αγορές συναλλάγματος και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρεμβαίνει προς διάσωσης της Ουγγαρίας και της Ουκρανίας.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο συνέχισε να ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ το γεν ενισχύεται έναντι και των δύο νομισμάτων. Η συγκριτική ισχύς του δολαρίου ωθεί το πετρέλαιο ακόμη χαμηλότερα, κάτω από τα 62 δολ. ανά βαρέλι.

Η ομάδα των οκτώ ισχυρότερων οικονομιών G7, εξέδωσε ανακοινωθέν δηλώνοντας «ανησυχίες για τις ακραίες κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος,» το οποίο οι αγορές εξέλαβαν ως «πράσινο φως» για παρέμβαση στις αγορές νομισμάτων.

Στις εταιρικές ειδήσεις απώλειες σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των General Motors, Goldman Sachs αλλά και τίτλοι περιφερειακών τραπεζών όπως η KeyCorp, SunTrust.

Σε πτωτικό κανάλι η Verizon με την εταιρία να σημειώνει άνοδο 31% στα κέρδη του γ΄ τριμήνου.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 2,3%, στις 3.793 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 4,79%, στις 3.040 μονάδες. Πτώση 3,1% για τον DAX 30 ,στις 4,162 μονάδες.

Νωρίτερα οι ασιατικοί δείκτες έκλεισαν με πτώση 3,5% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, και απώλειες 6,35% για τον Nikkei στο Τόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v