Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Wall η σκυτάλη του πανικού

Ισχυρές, αν και περιορισμένες σε σχέση με το άνοιγμα, απώλειες εμφανίζει η αμερικανική αγορά, σε ευθυγράμμιση με το ζοφερό διεθνές κλίμα, εν μέσω φόβων οικονομικής ύφεσης. Περιορίζουν απώλειες και οι ευρωαγορές.

Ισχυρότατες απώλειες εμφανίζει η αμερικανική αγορά, σε ευθυγράμμιση με το ζοφερό διεθνές κλίμα, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε κινήσεις πανικού εν μέσω φόβων οικονομικής ύφεσης.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, Dow και S&P έκλεισαν με σημαντικά κέρδη, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα και τριψήφιες κινήσεις ανοδικά και πτωτικά από τον Dow Jones.

Σήμερα, το κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω, με τους δείκτες των διεθνών χρηματιστηριακών δεικτών να καταρρέουν, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν το ενδεχόμενο παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και τις επιπτώσεις στα εταιρικά κέρδη.

Η αρχή έγινε στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei 225 να υποχωρεί κατά 9,6% μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας της Sony. Οι ευρωαγορές ακολούθησαν το αρνητικό momentum, μετά και την είδηση για κατάρρευση του κλάδου της μεταποίησης στην ευρωζώνη, ενώ ανεστάλη η διαπραγμάτευση στα futures της αμερικανικής αγοράς, καθώς έφθασαν στο κατώτατο επιτρεπόμενο όριο.

Οι προειδοποιήσεις διεθνών κολοσσών όπως η Samsung, η Microsoft, η Air Franc-KLM, η Volvo και η Peugeot ενέτειναν το αρνητικό κλίμα.

«Δύσκολα θα μπορέσει να αντιστρέψει την τάση η Wall την Παρασκευή. Θα εξαρτηθεί από την κλίμακα των πωλήσεων που θα αντιμετωπίσουμε», σχολιάζει για το CBS o Marc Pado της Cantor Fitzgerald.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 8.429 μονάδες με απώλειες 3% έχοντας ανοίξει με πτώση 4,96% ή 430 μονάδων. Ο Nasdaq καταγράφει πτώση 2,4% στις 1.565 μονάδες έχοντας κινηθεί στο άνοιγμα έως και 5,5% χαμηλότερα. Απώλειες 3,07% για τον S&P 500, στις 880 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, το καλύτερο του αναμενόμενου άνοιγμα στη Wall οδήγησε και σε "μάζεμα" των πρωινών ισχυρότατων απωλειών και στις ευρωαγορές. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφανίζει πτώση 5,64%, στις 3.857 μονάδες, ενώ στο ο CAC 40  καταγράφει απώλειες 3,81%, στις 3.184 μονάδες. Απώλειες 5,42% για τον DAX 30, στις 4.274 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v