Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volvo: Συρρίκνωση στην αγορά βαρέων οχημάτων

Απόλυτα απογοητευτικές είναι οι προβλέψεις του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου παραγωγής φορτηγών Volvo, καθώς αναμένει "πάγωμα" των πωλήσεων στην Ευρώπη και πτώση τους 10% στις ΗΠΑ για φέτος.

Volvo: Συρρίκνωση στην αγορά βαρέων οχημάτων
Απόλυτα απογοητευτικές είναι οι προβλέψεις του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου παραγωγής φορτηγών, Volvo, καθώς αναμένει "πάγωμα" των πωλήσεων στην Ευρώπη και πτώση τους 10% στις ΗΠΑ για φέτος.

Όπως τονίζει ο όμιλος στην ανακοίνωσή του, μεγάλο μέρος των πελατών του δεν προχωρά σε ανανέωση του στόλου βαρέων οχημάτων καθώς δεν διαθέτει πηγές χρηματοδότησης. Αποτέλεσμα της ανακοίνωσης είναι η μετοχή του ομίλου να υποχωρεί έως και 21% στην αγορά της Στοκχόλμης.

Παράλληλα, η Volvo ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη μείωση 1.400 θέσεων εργασίας στα εργοστάσια παραγωγής φορτηγών στην Ευρώπη και 1.350 θέσεων στις μονάδες παραγωγής εξοπλισμού κατασκευών.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη γ΄ τριμήνου του ομίλου, τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στο 1,98 δισ. κορόνες ή 0,98 κορόνα ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι θα αγγίξουν τα 3,12 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v