Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόπειρα ανάκαμψης στη Wall Street

Κέρδη στην αμερικανική αγορά, μετά τη χθεσινή κατρακύλα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα στοιχεία ανεργίας και στις προειδοποιήσεις από Amazon και Dow Chemical. Μεικτά οι ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, μετά τη νέα χθεσινή κατρακύλα δεικτών και μετοχών, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα στοιχεία ανεργίας, αλλά και στις προειδοποιήσεις από Amazon και Dow Chemical.

Κατά η χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κατέγραψε νέες βαριές απώλειες, με τις πωλήσεις να εντείνονται στο φινάλε, καθώς οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση επιβαρύνουν την εικόνα των μελλοντικών εταιρικών κερδών.

«Με τις περισσότερες κατηγορίες επενδύσεων ανά τον κόσμο να υποχωρούν, οι αμερικανικές μετοχές δεν κρύβουν καλή σχετική αξία ακόμη και μετά την πρόσφατη υποχώρηση», σχολιάζει ο Jim Reid, αναλυτής της Deutsche Bank, προσπαθώντας να εξηγήσει την αδύναμη εικόνα της αγοράς.

Σήμερα, στο επίκεντρο παραμένουν τα μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και οι προειδοποιήσεις των εταιριών για τα κέρδη του 2009, με τους επενδυτές να προχωρούν και σε επιλεκτικές τοποθετήσεις στις ελκυστικότερες τιμές που έχουν διαμορφωθεί. 

Ειδικότερα οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας σημείωσαν νέα άνοδο κατά 15.000, στις 478.000 αιτήσεις. Σημειώνεται ότι όποια μέτρηση άνω των 400.000 παραπέμπει σε οικονομική ύφεση.

Στο προσκήνιο και τα εταιρικά αποτελέσματα με ανακοινώσεις από 45 εταιρίες του S&P 500.

H Dow Chemical ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 6%, με τη μετοχή της να αντιδρά θετικά, ενώ η Daimler προχώρησε σε νέες χαμηλότερες προβλέψεις κερδοφορίας.

Ισχυρές απώλειες άνω του 10% καταγράφει η Amazon μετά την πρόβλεψη για ισχνότερες πωλήσεις στο δ’ τρίμηνο σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Μετά το κλείσιμο ανακοινώνει αποτελέσματα η Microsoft.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 8.701 μονάδες με άνοδο 2,14%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,33%, στις 1.621 μονάδες. Κέρδη 1,75% για τον S&P 500, στις 912 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,16%, στις 4.087,83 μονάδες, ενώ στο ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,38%, στις 3.310,87 μονάδες. Απώλειες 1,12% για τον DAX 30, στις 4.519,7 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v