Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυσοίωνες προβλέψεις από Sony και Samsung

Οι κολοσσοί ηλεκτρονικών προϊόντων Sony και Samsung πρόσφεραν νέες αποδείξεις για τη μετάδοση της πιστωτικής κρίσης στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές, συμμετέχοντας στην κάθετη μείωση των ασιατικών αγορών.

Δυσοίωνες προβλέψεις από Sony και Samsung
Οι κολοσσοί ηλεκτρονικών προϊόντων Sony και Samsung πρόσφεραν νέες αποδείξεις για τη μετάδοση της πιστωτικής κρίσης στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές, συμμετέχοντας στην κάθετη μείωση των χρηματιστηρίων της Ασίας.

Η Sony υποβάθμισε τις προοπτικές για τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους, εξαιτίας της μείωσης των πωλήσεων καίριων προϊόντων, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας και του ισχυρού γεν.

Ο ιαπωνικός κολοσσός υποβάθμισε κατά 38% την ετήσια πρόβλεψη κερδοφορίας στα 150 δισ. γεν (1,5 δισ. δολ.) και μείωσε τον ετήσιο στόχο πωλήσεων στα 9 τρισ. γεν.

Η μετοχή της Sony "βούτηξε" έως 13% στις συναλλαγές στο Τόκιο, στα χαμηλότερα επίπεδα 13 ετών.

-- Δυσοίωνη εικόνα και για Samsung

Η μετοχή της νοτιοκορεάτικης Samsung Electronics διολίσθησε 5,8% κατόπιν της ανακοίνωσης για μείωση των καθαρών κερδών γ΄ τριμήνου κατά 44%. Ο κύκλος εργασιών της Samsung υποχώρησε στο 1,22 τρισ. γουόν (863 εκατ. δολάρια), από 2,19 τρισ. γουόν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι αναλυτές ανέμεναν τα καθαρά κέρδη της Samsung να διαμορφωθούν στο 1,26 τρισ. γουόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v