Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: Στα 4,37 δισ. δολ. τα κέρδη τριμήνου

Μικρά κέρδη ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο της χρήσης της η Microsoft, τα οποία διαμορφώθηκαν σε επίπεδο υψηλότερο των προβλέψεών της, όμως προχώρησε παράλληλα σε μείωση των εκτιμήσεών της για τους επόμενους μήνες.

Microsoft: Στα 4,37 δισ. δολ. τα κέρδη τριμήνου
Μικρά κέρδη ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο της χρήσης της η Microsoft, τα οποία διαμορφώθηκαν σε επίπεδο υψηλότερο των προβλέψεών της για τα τρία από τα πέντε τμήματα των δραστηριοτήτων της, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις λογισμικού και παιχνιδιών.

Ωστόσο, η εταιρία προχώρησε σε μείωση των προβλέψεών της για τους επόμενους μήνες.

Η Microsoft ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 4,37 δισ. δολαρίων, ή 48 σεντς ανά μετοχή, από 4,29 δισ. δολάρια ή 46 σεντς ανά μετοχή κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ ο κύκλος εργασιών της ενισχύθηκε κατά 9% στα 15,06 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 47 σεντς ανά μετοχή και τζίρο 14,8 δισ. δολαρίων.

Για το τρίμηνο που λήγει τον Δεκέμβριο, η Microsoft αναμένει κέρδη που θα κινηθούν μεταξύ 51 και 53 σεντς ανά μετοχή και τζίρο 17,3 - 17,8 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 55 σεντς ανά μετοχή και τζίρο 17,9 δισ. δολαρίων.

Όσον αφορά στο σύνολο της χρήσης της, η Microsoft εκτιμά πως τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 2 - 2,10 δολάρια ανά μετοχή και ο τζίρος στα 64,9 - 66,4 δισ. δολάρια, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για κέρδη 2,12 δολαρίων ανά μετοχή και κύκλο εργασιών 66,6 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε κατά 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, για να υποχωρήσει λίγο αργότερα στα 22,27 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v