Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Καμπανάκι" από IATA & Air France-KLM

Η κρίση "περνά" και στις αερομεταφορές, με την ΙΑΤΑ να ανακοινώνει τον Σεπτέμβριο την πρώτη πτώση επιβατικής κίνησης έπειτα από μία 5ετία και την Air France-KLM να αποδέχεται "αδυναμία" επίτευξης ετήσιων στόχων.

Καμπανάκι από IATA & Air France-KLM
Η κρίση «περνά» και στις αερομεταφορές, με την ΙΑΤΑ να ανακοινώνει τον Σεπτέμβριο την πρώτη πτώση επιβατικής κίνησης έπειτα από μία 5ετία και την Air France-KLM να αποδέχεται «αδυναμία» επίτευξης ετήσιων στόχων.

Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, η επιβατική κίνηση υποχώρησε τον Σεπτέμβριο 2,9% σε ετήσια βάση, με τις εμπορικές μεταφορές να σημειώνουν πτώση 7,7%.

Παράλληλα, η ΙΑΤΑ αναμένει ότι τα προβλήματα στον κλάδο θα συνεχιστούν, ενώ στην ανακοίνωσή της τονίζει πως «εάν η κατάσταση δεν αλλάξει, κάτι το οποίο δεν θεωρούμε και τόσο πιθανό, οι ζημίες για τον κλάδο αερομεταφορών μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τα 5,2 δισ. δολάρια φέτος».

Την ίδια στιγμή, η Air France-KLM ανακοινώνει ότι η επίτευξη των ετήσιων στόχων κερδοφορίας που έχει θέσει η διοίκησή της είναι «εξαιρετικά δύσκολη». Σημειώνεται ότι ο όμιλος έχει στόχο λειτουργικά κέρδη ενός δισ. ευρώ για το 12μηνο που θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2009. Αποτέλεσμα η μετοχή του ομίλου να υποχωρεί έως και 9,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v