Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στην Wall

Ηπιες μεταβολές επικρατούν στη Wall, που ετοιμάζεται για άλλη μια εβδομάδα με «δύσκολες» στατιστικές κι εταιρικές ανακοινώσεις, αλλά κοιτά με αισιοδοξία κάποιες «ρωγμές» στην κρίση. Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές.

Ηπιες διακυμάνσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για άλλη μια εβδομάδα από «δύσκολα» μακροοικονομικά και επιχειρηματικά δεδομένα, αλλά κοιτούν με αισιοδοξία κάποιες «ρωγμές» στην πιστωτική κρίση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,05% στις 9.319 μονάδες, ο S&P 0,13% στις 967 μονάδες και ο Nasdaq 0,08% στις 1.719 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε τον χειρότερο μήνα 21 ετών με εντυπωσιακό ράλι την Παρασκευή. Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 11,3%, ο S&P 10,5% και ο Nasdaq 10,9%.

Οι ενδείξεις ότι αρχίζει να εκτονώνεται η κρίση, που εκφράζονται κυρίως με κάποια εκτόνωση στις αγορές χρήματος, εμπνέουν επιφυλακτική αισιοδοξία. Το τρίμηνο επιτόκιο LIBOR για δάνεια σε δολάρια υποχώρησε επί 16 συνεχόμενη ημέρα, υποχωρώντας κάτω από το 3%.

Ωστόσο οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει ότι θα συνεχίσουν να ανακοινώνονται αρνητικά στατιστικά και επιχειρηματικά δεδομένα για, τουλάχιστον 3-6 μήνες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία των ΗΠΑ. Η τελευταία δημοσκόπηση Wall Street Journal/NBC News δίνει στον γερουσιαστή Barack Obama προβάδισμα με 51% έναντι 43% του γερουσιαστή John McCain.

Σήμερα, από το μακροοικονομικό μέτωπο θα ανακοινωθεί ο δείκτης μεταποίησης Institute of Supply Management Οκτωβρίου, καθώς και οι μηνιαίες πωλήσεις αυτοκινήτων. Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν οι επιχειρήσεις MasterCard και Viacom.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν 63 σεντς στα 67,17 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το δολάριο ενισχύεται 0,5% στα 99,14 γεν.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,4%, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,04% στις 4.989 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,36% στις 3.474 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v