Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση τιμών στην Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην Wall Street, κατά την τελευταία συνεδρίαση του χειρότερου μήνα από το 1987 για τις αμερικανικές μετοχές. Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές.

Ρευστοποιήσεις κατόπιν των κερδών των τελευταίων συνεδριάσεων επικρατούν στο άνοιγμα των αμερικανικών δεικτών, με επιβάρυνση από την ανακοίνωση αισθητής μείωσης των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 9.190 μονάδες, ο S&P 0,02% στις 954 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 0,55% στις 1.688 μονάδες.

Ο δείκτης Standard & Poor's σημειώνει την χειρότερη μηνιαία πτώση από το 1987 (-18% στο χθεσινό κλείσιμο), καθώς η χρηματοπιστωτική κρίση συνεχίζεται και «περνάει» πλέον και στην πραγματική οικονομία. Ο δείκτης – βαρόμετρο για την ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης, διαμορφώνεται με πτώση 35% μέχρι στιγμής στο 2008.

Η Intel επηρεάζει αρνητικά τον τεχνολογικό κλάδο, κατόπιν της προειδοποίησης ότι η κρίση θα πλήξει τις επιχειρήσεις.

Τα κέρδη των 324 εκ των 500 εταιριών του S&P που έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα, έχουν δείξει πτώση 12% σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Νωρίτερα, οι εμφανίσεις ήταν μικτές αλλά έντονες στις ασιατικές αγορές, με τον δείκτη Nikkei και τον Hang Seng να διολισθαίνουν 5%, αλλά τις αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας να κλείνουν με κέρδη.

Η εικόνα είναι ήπιια αρνητική για τους ευρωπαϊκούς δείκτες αυτή την ώρα, με εξαίρεση τον DAX στην Φρανκφούρτη, που ενισχύεται 1,5% περίπου. O FTSE υποχωρεί 1,11% στις 4.244 μονάδες και ο CAC 1,35% στις 3.361 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v