Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικά κέρδη ωθούν την Wall Street

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, περιορίζοντας τις έντονες απώλειες αυτού του μήνα. Ενισχύονται οι τράπεζες, κατόπιν πτώσης του διατραπεζικού κόστους δανεισμού.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, περιορίζοντας τις έντονες απώλειες αυτού του μήνα, που παραμένουν οι υψηλότερες 21 ετών.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος, κατόπιν της πτώσης στα διατραπεζικά επιτόκια δανεισμού, ενώ την άνοδο υποστηρίζουν εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου, που αποδείχθηκαν πολύ καλύτερα των αναμενόμενων.

Η Morgan Stanley και η JPMorgan Chase ενισχύονται 6,3% και πάνω. Ο δείκτης S&P ενισχύεται 2,1% στις 973 μονάδες, ο Dow Jones κερδίζει 1,9% στις 9.350 μονάδες και ο Nasdaq 1,82 στις 1.729 μονάδες.

Το επιτόκιο Libor, βαρόμετρο για το διατραπεζικό κόστος δανεισμού, υποχώρησε για πρώτη φορά σε μηνιαία βάση μετά τον Μάιο, καθώς οι κεντρικές τράπεζες διαθέτουν ρευστότητα και μειώνουν τα επιτόκια για να απελευθερωθούν οι πιστώσεις.

Το τρίμηνο Libor υποχώρησε 0,16 μονάδες στο 3,03% με πτώση επί 15η συνεδρίαση, σύμφωνα με την British Bankers' Association.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v