Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Δεύτερη υποβάθμιση από S&P

Δεύτερη υποβάθμιση του πιστωτικού χρέους της Αργεντινής από τη Standard & Poor μέσα σε διάστημα λίγων μηνών καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες ότι η χρηματοπιστωτική κρίση θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία..

Αργεντινή: Δεύτερη υποβάθμιση από S&P
Σε δεύτερη πιστοληπτική υποβάθμιση του χρέους της Αργεντινής προχώρησε η Standard & Poor's μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες ότι η χρηματοπιστωτική κρίση όχι μόνο δεν θα αφήσει ανέπαφη την οικονομία της χώρας, αλλά θα την οδηγήσει σε χρεοκοπία.

Η S&P βαθμολογεί την Αργεντινή με Β- από Β, τοποθετώντας την στην ίδια θέση με χώρες όπως η Βολιβία και ο Λίβανος.

Τα ομόλογα της Αργεντινής κατέρρευσαν σε χαμηλότερα επίπεδα αυτό το μήνα, με τις αποδόσεις των ομολόγων σε δολάρια να φτάνουν έως και το 30%.

Σημειώνεται ότι η πτώση των ομολόγων έγινε εντονότερη όταν γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της πρόεδρου της χώρας, Cristina Kirchne να εθνικοποιήσει τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγχρόνως, το πέσος -το νόμισμα της Αργεντινής-υποχωρούσε 7,2% από τις αρχές Οκτωβρίου ενώ οι τιμές πρώτων υλών έχουν βυθιστεί 43% σε σχέση με τις τιμές ρεκόρ του Ιουλίου, σύμφωνα με τον δείκτη CMCI. Η ανάπτυξη της Αργεντινής προβλέπεται να επιβραδυνθεί στο 6% για φέτος και μόλις στο 3,3% για το 2009.

“Η έκθεση της S&P επιβεβαιώνει πως η παγκόσμια αγορά γνωρίζει τη δύσκολη θέση της Αργεντινής και πόσο κοντά βρίσκεται στη χρεοκοπία”, υποστήριξε ο διευθυντής της RBC Capital Market, Nick Chamie.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v