Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Πρόσθετο σχέδιο ανάπτυξης 50 δισ. ευρώ

Το υπουργικό συμβούλιο της γερμανικής κυβέρνησης, συμφώνησε σε πακέτο μέτρων ύψους 50 δισ. ευρώ, που στοχεύει στην αρωγή των καταναλωτών και των οικογενειακών επιχειρήσεων.

Γερμανία: Πρόσθετο σχέδιο ανάπτυξης 50 δισ. ευρώ
Το υπουργικό συμβούλιο της γερμανικής κυβέρνησης, συμφώνησε σε πακέτο μέτρων ύψους 50 δισ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να τονώσει η οικονομία και να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται φορολογικές ελαφρύνσεις, δαπάνες για έργα υποδομής και πρόβλεψη για πιστωτική διευκόλυνση των μικρών επιχειρήσεων. Όλα τα μέτρα έχουν στόχο την αρωγή του απλού πολίτη και την διάσωση θέσεων εργασίας.

Με το σχέδιο των 15 σημείων, θα δημιουργηθούν επενδύσεις και έργα αξίας 50 δισ. ευρώ το 2009 και το 2010 και θα προστατευθούν θέσεις εργασίας.

Τον περασμένο μήνα, η γερμανική κυβέρνηση εισήγαγε σχέδιο διάσωσης τραπεζών 500 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο χρηματοοικονομικών σύστημα, ενώ τα νέα μέτρα απευθύνονται στους καταναλωτές και τις οικογενειακές επιχειρήσεις, που αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» της γερμανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v